U trendu

Koncert Uspavanka za strah za vikend u Beogradu

BEOGRAD – Poljski sastav Bastarda trio održaće koncert „Lilith Abi Lullaby – Uspavanka za strah“ 9. decembra (20:00) u Studiju 6 Radio Beograda i 10. decembra (21:00) u kafeu „Mestašce“, najavili su danas organizatori.

Koncert na kome će uz poljski trio, fokusiran na autorsku i improvizovanu muziku, nastupiti naša pevačica Branislava Podrumac i violinistkinja Katarina Aleksić, „bavi se temom uspavanke – vanvremenske, univerzalne, a istovremeno duboko lične muzike“.

Pored ženskog glasa i violine čuće se i klarinet, violončelo i kontrabas klarinet, a „elementi transa u muzici i emocije oslikane kroz posebne zvučne boje i efekte čine ovaj program posebno interesantim“.

Koncert je ostvaren na inicijativu Aleksić, umetničkog vođe projekta „Evropa u gostima“, i premijerno je izveden na festivalu Varšavska jesen u septembru 2022, prilagođen kao scensko muzička forma za najmlađu publiku.

„U stvaranju muzike, na osnovu jednostavnih, kratkih melodija tradicionalnih uspavanki, u svojevrsnom kompozitorsko-improvizatorskom eksperimentu, učestvuju svi izvođači. Naziv programa ‘Lilith Abi’ se vezuje za obred uspavljivanja deteta u drevnoj jevrejskoj tradiciji“, kaže se u saopštenju.

Serija koncerata kamerne muzike „Evropa u gostima 2022“ je projekat međunarodne saradnje, između umetnika iz Srbije i Evropske unije i realizuje se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije, a u partnerstvu sa Radio Televizijom Srbije, Institutom Adam Mickijevič Poljska i Muzičkom školom „Josip Slavenski“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.