U trendu

Konkurs Ars Elektronike otvoren za prijave do 6. jula

NOVI SAD – Do 6. jula traje javni konkurs za izlaganje na nacionalnom paviljonu Ars Elektronike u organizaciji Fondacije Novi Sad – Evropska prestonica kulture, a koji će biti realizovan u okviru četvrtog izdanja Kaleidoskopa kulture.

Na konkurs se mogu prijaviti pojedinci ili grupe umetnika, kompanije, fakulteti i druge institucije koje deluju u oblasti likovnih medija i savremenih umetničkih praksi, a pobednički rad će biti od nacionalnog značaja u vidu prikaza i građenja kapaciteta srpskog umetničkog izraza.

Zadatak učesnika je da urade i predaju idejna rešenja za izlaganje na nacionalnom paviljonu na osnovu kog će biti raspisana nabavka za uslugu realizacije odabranog rešenja.

Konkursni rad mora sadržati jedno rešenje, a varijante nisu dozvoljene.

Rad se predaje preko Portala javnih nabavki, a učesnici su obavezni da dostave i odgovarajuću dokumentaciju, koja je dostupna na sajtu projekta „Novi Sad – Evropska prestonica kulture.“

Kredibilitet ovom događaju daje upravo Institut Ars Elektronika, najprestižnija evropska institucija za razvoj i eksperiment na polju transmedijske umetnosti i novih likovnih medija.

Rezultati konkursa će biti dostupni 12. jula.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.