U trendu

Konkurs za Četvrto međunarodno bijenale grafike u Čačku

ČAČAK – Platforma za promociju umetnosti multioriginala raspisala je konkurs za Četvrto međunarodno bijenale grafike u Čačku 2020. godine.

Cilj Bijenala je da se regionalnim i međunarodnim umetnicima pruži institucionalna podrška u profesionalnom napredovanju, da podstakne interesovanje za ovu umetničku disciplinu među drugim akterima u umetnosti i kulturi, kao i među širom publikom na nacionalnom i međunarodnom nivou, kaže umetnički direktor Bijenala Dragan Dobrosavljević.

Konkurs je otvoren za sve profesionalne umetnike, teoretičare i istraživače, kao i za studente završnih godina osnovnih studija na fakultetima likovnih i primenjenih umetnosti.

Na konkurs se podnose radovi nastali poslednje tri godine u svim tradicionalnim tehnikama i savremenim postupcima, ali neće biti razmatrane reprodukcije, serigrafije i fotografije.

Bijenale nema tematskih ograničenja.

Konkurs se sastoji iz dve faze. Prva faza traje od 28. avgusta 2019. do 1. juna 2020. u kojoj autori šalju radove na mejl office@graphicacak.com, a u drugoj fazi koja traje od 20. juna do 1. septembra 2020. autori, koji su prošli selekciju, šalju svoje odobrene radove poštom na adresu bijenala.

Nagrade Bijenala su: Gran-pri Bijenala – novčana nagrada u iznosu od 1.500 evra, Nagrada za inventivnost u grafičkoj umetnosti – samostalna izložba u okviru pratećih aktivnosti Petog Bijenala Grafike 2022. godine u Domu kulture), Nagrada za tehničku izuzetnost – grafički materijal po izboru organizatora, Specijalna nagrada za ekslibris – nagrada biblioteke „Vladislav Petković Dis“ i Nagrada za studentski rad – paket grafičkog papira.

Svi nagrađeni radovi ulaze u Zbirku Bijenala.

Svečano otvaranje izložbe biće u oktobru 2020, a izložba će trajati u toku oktobra i novembra sledeće godine.

Sve informacije u vezi Bijenala mogu se pronaći na sajtu www.graphicacak.com.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar