U trendu

Konkurs za nagradu „Milan Mladenović“ traje do kraja maja

BEOGRAD – Zadužbina Milana Mladenovića raspisala je 1. maja konkurs za nagradu „Milan Mladenović 2022“ pod sloganom „Prijavi svoju stvar“ koji je otvoren do kraja maja.

Pravo da konkurišu za Nagradu imaju autori i izvođači iz svih zemalja bivše Jugoslavije, sa pesmom sa tekstom na nekom od jezika koji se govore na teritoriji bivših jugoslovenskih republika, uključujući i jezike manjina:

Pravila konkursa podrazumevaju da jedan izvođač, autor ili grupa autora može prijaviti samo jednu pesmu na konkurs za Nagradu.

Takođe, pesme koje konkurišu za Nagradu treba da budu objavljene između 1. jula 2021. godine. i 3. maja 2022. godine.

Nagrada Milan Mladenović je ustanovljena sa ciljem da podstiče muzičko stvaralaštvo koje odlikuju vrednosti svojstvene Milanovoj umetničkoj zaostavštini, a dodeljuje se za najbolju pesmu sa prostora bivše Jugoslavije na svečanosti 21. septembra – na dan Milanovog rođenja.

O pobedničkoj pesmi ove godine odlučuje regionalni žiri u sastavu Mile Kekin (Hrvatska), Sonja Lončar (Srbija), Matjaž Manček (Slovenija), Edo Plovanić (Hrvatska) i Dragiša Uskoković Ćima (Srbija).

Stručni žiri će prvo odabrati 12 finalista koji će biti objavljeni na promotivnoj kompilaciji u produkciji Zadužbine Milana Mladenovića, a dobitnici ovogodišnjeg priznanja biće nagrađeni i novčano.

Nagrada iznosi 3.000 evra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar