U trendu

Konkurs za vizuelne umetnike za rezidencijalni program u NS

BEOGRAD – Multimedijalni centar Led art iz Novog Sada i Agencija Komunikart iz Pančeva pozivali su vizuelne umetnike i strip autore iz Srbije da se prijave za prvi rezidencijalni program u okviru novog projekta „Remix Comix“ koji će se održati u Novom Sadu, od 17. do 31. oktobra 2022. godine, najavili su organizatori.

Poziv je otvoren za dvoje umetnika/ca iz Srbije, bez ograničenja po pitanju starosne dobi učesnika/ca, kao ni umetničke discipline kojom se bave.

Organizator obezbeđuje smeštaj i honorar za učesnike rezidencije.
„Remix Comix“ je projekat podržan od strane Evropske komisije kroz program Kreativna Evropa, i realizuje se u saradnji šest udruženja – MMC Led art Novi Sad, Lustr Fest Prag, Komunikart Pančevo, Forum Ljubljana, Zid teather Amsterdam i Fondacija Novi Sad – Evropska prestonica kulture 2022 Novi Sad.

Projekat ima za cilj da istraži lokalno kulturno nasleđe mikrosredina, specifične istorijske momente, značajne ličnosti, urbane legende i heroje iz kraja, i predstavi ih publici kroz formu stripa.

Specifičnost projekta je u tome što će lokalno kulturno nasleđe sagledavati iz ugla socijalno osetljivih i ugroženih grupa, čiji će predstavnici biti uključeni u rad sa umetnicima/cama.

Krajnji cilj AIR programa je nastanak umetničkog dela u formi stripa u javnom prostoru.
Na istom zadatku sarađivaće deset učesnika/ca iz četiri države – Češke, Holandije, Slovenije i Srbije, tokom dve nedelje zajedničkog rada.

O izboru dobitnika konkursa odlučivaće petočlana komisija sastavljena od predstavnika/ca partnera projekta Remix Comix.

Imena dobitnika/ce biće objavljena 10. septembra na sajtu Multimedijalnog centra Led art iz Novog Sada i Agencije Komunikart iz Pančeva.

Otvoreni pozivi za rezidencijalne programe u Amsterdamu, Pragu, Ljubljani i Pančevu biće objavljeni naknadno.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar