U trendu

Kragujevčani se pesmom sećaju basiste Zdravkovića

BEOGRAD – Grupa kragujevačkih rok muzičara objavila je obradu pesme pank benda Čovek bez sluha (ČBS) „Nebeski bend“ u znak sećanja na muzičara Mikicu Zdravkovića (1974-2020), saopštio je danas promoter Long plej.

„Danas, godinu dana od kada ga nema, jednim skromnim gestom okupljeni smo u nameri da sačuvamo sećanje i uspomenu na Mikicu. Obrada nosi ogromnu poruku i simboliku“, naveli su muzičari.okupljeni pod pokroviteljstvom Doma omladine Kragujevac i udruženja Arsenal fest.

U pesmi i jutjub spotu učestvuju Vladimir Lazarević Lune, Rale Petrović,Boža Fridman, Dragan Urošević, Saša Vujić Vuja, Stefan Kovačević, Miloš Stošić, Milan Kostadinović, Dušica Đurđević, Aleksandar Milčev i Miloš Stefanović.

Zdravković je bio zaposlenik Doma omladine u Kragujevcu, jedan od osnivača i organizatora Arsenal festa, uticajan lokalni muzički promoter i basista bendova ČBS i Vesele osamdesete.

Pesmu „Nebeski bend“ Zdravković je snimio sa ČBS na albumu „Događaj dana“ (2011).

Preminuo je 27. novembra 2020. godine u Kragujevcu nakon višednevne borbe sa Kovid-19.

„U prethodne dve decenije, gotovo da ne postoji događaj, koncert, izložba, književno veče ili festival u Kragujevcu, iza koga u velikoj meri nije stajao baš on. U svoj grad je doveo stotine umetnika i izvođača iz čitavog regiona“, saopštio je Long plej.

Kako je istaknuto, Zdravković je bio „veliki drug svojim drugovima, veliki prijatelj svakome ko je nudio prijateljstvo, velika pomoć onima koji su je tražili, veliki sin i veliki otac svoje porodice“.

„Njegova sposobnost da polupraznu čašu posmatra kao polupunu, da u mraku pronađe snop svetla i u ćorsokaku prepozna šansu – graničila se sa natprirodnim. Empatija i briga, isto tako simpatija i radost zbog drugih – bio bi Mikica u jednoj rečenici“, naveo je Long plej.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.