U trendu

Krvave kopije memoara princa Harija u znak protesta zbog ubistava talibana

LONDON – Kopije memoara princa Harija „Sper“ (Spare) umrljane krvlju avganistanskih donatora izložene su u subotu u prodavnici u Vindzoru, prenose britanski mediji.

Ruski umetnik Andrej Molodkin najavio je da će 25 primeraka alternativne verzije knjige biti dostupno u prodaji 2. maja, nekoliko dana pre krunisanja britanskog kralja Čarlsa III, a prodavaće se po ceni od 10.000 dolara, prenosi Dejli ekspres.

Ruski disident i žestoki protivnik ratnih sukoba rekao je da je prekrio 25 kopija knjige „Sper“ ljudskom krvlju, u znak protesta protiv prinčevog učešća u ratu u Avganistanu.

Nedavno je ruski antiratni umetnik projektorom prikazao odraz skulpture ispunjenu krvlju na katedrali Svetog Pavla u Londonu, u znak protesta zbog navoda vojvode od Saseksa o broju ubistava koja je počinio u Avganistanu, javlja Skaj njuz.

Molodkin je naveo da je deo krvi darovane za skulpturu sada iskorišćen za stvaranje alternativne verzije memoara princa Harija, kao i da će sav novac prikupljen od prodaje biti doniran avganistanskim dobrotvornim organizacijama.

„Princ Hari se hvali da je ubio talibane kao da su zli likovi u video igrici, a zatim unovčio tu priču kako bi prodavao knjige o konzumiranju droge, seksualnim podvizima i ubilačkim osvajanjima,“ rekao je Molodkin o svom najnovijem projektu pod nazivom „Krvavi novac“.

Knjige prekrivene krvlju moći će da se kupe u umetničkoj organizaciji „a/political“ u Londonu 2. maja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar