U trendu

Lena Kovačević objavila novi singl “Crni leptir” na Dan zaljubljenih

BEOGRAD – Džez pop muzičarka iz Beograda Lena Kovačević simbolično je na Dan zaljubljenih, 14. februar, u nedelju uveče objavila novi singl „Crni leptir“ kao specijalan poklon svojim vernim fanovima.

Nova pesma deo je budućeg, četvrtog studijskog albuma “Cafe”, koji će se pojaviti tokom ove godine, a autori muzike su Darko Dimitrov i Emina Jahović, koji potpisuju i tekst (Jahović) i aranžman (Dimitrov).

Ovaj autorski duo je kreirao i hit pesmu “Cafe” koja je stekla međunarodni uspeh.

Pesma “Crni leptir” može se čuti na YouTube kanalu Lene Kovačević, u izdanju “Magic Recordsa“, a u planu je i snimanje video spota.

Specijalnog senzibiliteta, drugačija od ostalih pesama sa albuma, “Crni leptir” donosi za Lenu novi zvuk i emociju, a senzualnost muzike i glasa su ono što ovu pesmu čini svežom na predstojećem albumu “Cafe”.

Prethodni albumi su joj objavljeni pod etiketom diskografske kuće PGP RTS – “Dobar dan za pevanje” (2009), “San” (2013) i “Džezeri” (2015).

Lena Kovačević je i ambasador nacionalne platforme “Srbija stvara / Serbia Creates”.

Neposredno pre pandemije, Lena je imala izvanredan koncert u Narodnom muzeju Srbije i objavila je singl duet „Kraj“ sa Markom Luisom, a tu numeru je ovaj balkan etno soul pop umetnik uvrstio navoj novi, 4. album „Sloboda“.

Tokom pandemije, Lena je snimila spot za obradu pesme “Leto je” dens grupe “Đogani”, a održala je i dva koncerta u pozorištu Zvezdara teatar.

Osim pesme “Crni leptir” i “Cafe”, na novom Leninom albumu će svoje mesto naći i drugi poznati singlovi proteklih godina – “Požuri”, “Samo da mi je”, “Dubine”, “Zauvek”, “Kraj”.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.