U trendu

Letnja pozornica

Kabaretski programi, koje je beogradska publika inače navikla da gleda uglavnom na sceni Pozorišta na terazijama (sadašnji Teatar T), napustiće institucionalne okvire tokom letnjih meseci i preseliće se u ambijent koji će biti prijatniji i za izvođače i za publiku. Kad već nema klima-uređaja, od pomoći ume da bude i promaja.

O čemu je reč? Tokom leta u Beogradu će biti organizovan čitav niz manifestacija koje će se svojim zabavnim karakterom boriti protiv manje zabavne vrućine. Svečano otvaranje trećeg po redu festivala Kalemegdanske letnje večeri biće upriličeno u Teatru „Tvrđava“ na Kalemegdanu.

Tokom trajanja ove vesele i raspevane manifestacije, publika će moći da vidi nekoliko različitih predstava pre svega zabavnog karaktera, pored ostalog i autorski projekat „Izvol“te sličicu“, koji je napisala i u kom nastupa Gorica Popović, glumica koja već duže vreme veoma uspešno pravi vodviljske crtice iz života sa svojim predstavama.

Ono što je verovatno najvažnije u celoj priči jeste podatak da će ulaz na sve predstave biti slobodan, kako bi što više publike moglo da poseti ovaj festival kabaretskih, malih pozorišnih formi. Možete doći i popiti piće, pogledati program, zabaviti se, nasmejati. Vrelim danima mora se doskočiti – najlakše je smehom i razonodom.

Kabaretska foma inače je uvek zamišljena kao jedna vrsta razgovora sa publikom, koja aktivno učestvuje u svemu što se pred njom dešava. Duhovitost i kreativnost su dve ključne stvari koje se zahtevaju kada je ovaj oblik igranja u pitanju, a kad tome dodate još i pesme i muziku za ples – zabava je zagarantovana. Ako vas neće, ako vam ne ide, ako ne umete, ako mislite da ne možete – krenite u pravcu Kalemegdanske tvrđave gde će vas sačekati kabare prijatelja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.