U trendu

Lisinac: „Toma je ostao misterija“

BEOGRAD – Gost nove epizode video serijala „Tanjug Reflektor“ bio je koscenarista i koreditelj filma „Toma“ Zoran Lisinac koji je govorio o tome kako doživljava Tomu Zdravkovića pre i posle snimanja filma, kako je pristupio radu na filmu, da li ga je dirnula neka scena i ima li omiljenu pevačevu pesmu.

Lisinac je rekao da mu je i pre i nakon završetka snimanja filma Zdravković „kao čovek ostao misterija“, sa svojim turbulentnim životom i legendama o koje kruže o njemu.

Rad na scenariju za „Tomu“ Lisincu je bilo „zanimljivo iskustvo“ imajući u vidu da mu se žena porađala i da je bio okružen „pelenama i neprospavanim noćima“.

Tokom rada na filmu Lisinca je pratila „velika odgovornost prema životu i legendi“ kakva je bio Zdravkovića, i ističe da je sa koscenaristima Draganom Bjelogrlićem, Majom Todorović i Nikolom Pejakovićem nastojao da pevač tretira „kao dramskog junaka, a ne samo skup zanimljivih anegdota i priča“.

„Gledao sam film sa publikom u Sarajevu i Nišu, i stvarno je predivan osećaj kada doživite 3.500 ljudi u jednom prostoru koji reaguju na neke fore koje ste vi smislili i stavili, a komunicira neku emociju“, rekao je Lisinac.

Prema njegovim rečima, kada je napisao scenu koja se sada zove „Za Ljiljanu“ rasplakala je reditelja Bjelogrlića, ali sam nije imao takvih emotivnih iskustava.

„Moja majka je plakala kad je gledala, tako da je to dobar pokazatelj“, rekao je Lisinac.

Upitan koju bi Zdravkovićevu pesmu lično izdvojio, Lisinac je rekao da je to „Šta je to u meni“, jer misli da funkcioniše na nivou poezije, čak i bez muzike, i da ima neku dubinu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.