U trendu

Ljuboja o Čarli Votsu: Otišao je veliki gospodin rokenrola

BEOGRAD – Jedan od najznačajnijih džez-rok bubnjara u regionu Goran Ljuboja-Trut, stalni član postave beogradskog benda „E – play“, povodom smrti Čarli Votsa, legendarnog bubnjara Rolingstonsa, kaže za Tanjug da je otišao veliki gospodin bez kojeg Rolingstonsi ne bi postali simbol rokenrola na globalnom nivou.

Ljuboja napominje da je Vots bio „tačna mera“ za Rolingstonse po autoritetu, držanju i istrajavanju na perfekciji na mnogobrojnim turnejama benda.

„Vots je bio neka vrsta kontrolnog paketa, ili baze benda jer je velikom smirenošću ravao ritam Rolingstosima na bezbroj koncerata koje su višedecenijsloj karijeri održali“, kaže Ljuboja i ističe da Vots nikada nije pokazivao šta sve zna na koncertima Rolingstonsa.

„Vots je razumeo i voleo džez, ali je bi član najslavnijeg rokenrol benda na svetu. Nikada nije dovodio u pitanje funkcionisanje benda zbog te svoje strasti jer je na koncertima bio rokenrol ritam mašina. Sa manirima i dostojanstvom se nosio sa slavom koju je sviranje u Rolingstonsima neminovno donosilo“ kazao je Ljuboja i dodao je Vots bio i ostao jedan od omiljenih bubnjara različitih generacija.

Kako je saopštila porodica slavnog bubnjara, Čarli Vots je umro u londonskoj bolnici, okružen familijom i prijateljima juče prepodne.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.