U trendu

Ljuca: U seriji „Besa“ ima puno i melodrame

BEOGRAD – Gost nove epizode video serijala „Tanjug Reflektor“ bio je reditelj Nikola Ljuca, koji je govorio o svom radu na predstojećoj, drugoj sezoni kriminalističke serije „Besa“.

Ljuca je rekao da je radio „crnogorsku liniju priče“ u novoj sezoni „Bese“, čije emitovanje počinje 27. novembra na televiziji Superstar.

„Bio je dogovor da se rediteljske dužnosti podele po određenim segmentima, koji su raspoređeni u svih 10 epizoda. Pošto sam Crnogorac, prirodno da znam sve lokacije i mogao sam da učestvujem u kreiranju jakog vizuelnog identiteta“, rekao je Ljuca.

Prema njegovim rečima, među produkcionim kvalitetima „Bese“ su lokacije i glumačka ekipa koja igra na više jezika, dok se on za dijaloge na albanskom tokom proba pripremao sa prevoditeljkom.

„Albanski glumci su jako otvoreni. ‘Besa’ je toliko popularna svuda, shvatio sam tek kad smo krenuli da radimo kasting i tražim lokacije. Koliko smo neke stvari dobijali lako kad kažemo da smo iz ‘Bese’! Može sve, dolaze nam glumci, svi hoće da rade“, istakao je Ljuca.

Reditelj je priznao da je tokom kastinga čak morao odbiti neke najuspešnije albanske glumce koji imaju međunarodne karijere.

„Mešali smo jezike, imao sam tekst na srpskom i albanskom. Ima dosta glumaca koji su se nastavili iz prethodne sezone, ima novih koje je trebalo uvesti u celu priču i napraviti nešto novo“, otkrio je Ljuca.

Prema njegovim rečima, probe za „Besu“ nisu izgledale kao za krimi seriju, pošto je to pre svega serija o porodici, a iza kriminalnih aktivnosti „ima puno melodrame, izneverenih očekivanja, ljubavi, dvostrukih igara“.

„To je zanimljivo prosečnom gledaocu, kome je kriminal dalek. Zato mu dajemo likove koji su kompleksni, višedimenzionalni i koliko god da su mračni moraju da dobiju nešto ljudsko da bi bili stvarni“, naglasio je Ljuca.

U radu sa glumcem Milošem Timotijevićem dešavalo se da on u najtežim scenama ispadne „kao super lik iako je napisano da je negativac“.

„Ne moramo još da zaprljamo! Onda me (koreditelj i koscenarista) Igor Stoimenov zove u pola noći: ‘Moramo da promenimo u ovoj sceni, mnogo će ga voleti a ne sme“, prisetio se Ljuca.

Sa Timotijevićem Ljuca ima „organsku saradnju“ pošto je glumac igao u njegovim studentskim kratkim filmovima kao i u debitanskom rediteljskom dugometražnom filmu „Vlažnost“ (2016).

„Imam nekoliko glumaca sa kojima stalno radim. Milošev lik najkomplikovanije i najekstremnije stvari doživljava baš u liniji priče veznoj za Crnu Goru“, rekao je Ljuca.

Prisećajući se snimanja u Crnoj Gori, Ljuca je rekao da je ekipa non stop bila zajedno izolovana u istom hotelu tokom lokdauna.

„Zezali smo se da je to prvi crnogorski rijaliti koji sprema ekipa ‘Bese’. Kad krenemo ujutro, policijski je sat, a mi imao dozvole. Ide cela kolona, sve ulice su prazne. Imali smo kao neke otvorene kulise neke od najlepših lokacija, gde nema nikog. A mora da prođe neki auto. Pa zovi nekog da se spusti, da (scena) dobije život“, rekao je Ljuca.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar