U trendu

Lutkić: Serija „Zbornica“ je otišla van granica sitkoma

BEOGRAD – Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je glumac Dejan Lutkić koji je govorio o novoj seriji „Zbornica“.

Lutkić je rekao da je serija „Zbornica“ nastala po ideju glumca Nenada Ilića sa kojim je o tome pričao tri godine „kako bi bilo dobro uraditi seriju o nastavnicima“.

„Jako dugo nije obrađivana ta tema. Ko su ti ljudi, kako žive i šta rade kad su van očiju roditelja i učenika. Kakvi su njihovi međusobni odnosi, kakvo mišljenje imaju o školi“, rekao je Lutkić.

Prema njegovim rečima, to je važna i aktuelna tema, a u seriji su svi likovi i događaji izmišljeni jer autori nisu želeli da bilo koga uvrede i povrede jer su u nekim stvarima preterivali pošto je to komedija situacije.

Seriju je režirao Đorđe Stanimirović koji je „talentovan i jako brzo misli, što je za sitkom užasno važno“, naglasio je Lutkić.

„Bilo nam je važno da ovaj sitkom ima dozu nečega u fotografiji, izrazu što će malo otići van granica sitkoma. To smo se trudili da uradimo i mislim da smo uspeli. Đorđe je užasno važna karika u celoj priči“, rekao je glumac

Lutkić tumači lik kakav do sada nije igrao – nastavnika matematike koji ima odnos prema predmetu, deci i kolegama: „Bog zna za pet, ja za četiri, vi možete samo za tri“.

„Užasno je rigidan ali s druge strane je strašn posvećen tom predmetu. Ima svoju dozu skormnosti, ne želi da prizna da je dobitnik jedne od najvećih nagrada. Preterano je posvećen svom poslu i ne zna kako da olabavi, kako da se odmori“, rekao je Lutkić.

Istakavši da je važno da se napravi kompaktna ekipa koja veruje u celu priču, Lutkihc kaže da je to „možda najveći kvalitete ove serije“, a sa svojim koproducentom Vukom Mrenovićem se trudio da okupe divnu ekipu i ljude kojima je stalo da rade ovaj posao.

„Nekada davno sam maštao o različitim likovima koje bih voleo da igram. U jednom trenutku sam se umirio i pusto da se stvari jednostavno dešavaju. Čovek planira Bog se smeje. Radim stvari koje mi pripadaju, ne prihvatam sve pod svaku cenu“, dodao je glumac.

Upitan kako gleda na trenutnu hiperprodukciju televiziosjkog sadržaj u Srbiji, Lutkić je rekao da je „dobro do glumac ima posao i radi“.

„Ima stvari koje se ljudima dopadaju i koje se ne dopađu. Svako moze da izabere za sebe šta hoće, jer ima zaista dosta serija. Verujem da kvalitet uvek može da nađe svoj put bez obzira na okolnosti“, rekao je Lutkić.

Naglasivši da je važno da se svi posvete maksimalno svome poslu i da tada retko može da izostane kvalitete, Lutkić je dodao „zaista ima izuzetno dobrih serija, glumačkih i rediteljskih kreacija, scenarija, direktora fotografije“.

„Ne volim da se bilo ko ko se bavi ovim poslom pljuje i nipodaštava. Za mene je to jako ružno. Ako se neko trudi hoću da veruem da se trudi maksimalno. Uvek ću braniti svoj esnaf, a onda i ljude koji se bave bilo čime želeći da naprave nekakav dobar rezultat“, rekoa je Lutkić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar