U trendu

Maja Gojković obišla izložbu „Put pravih vrednosti“

BEOGRAD – Potpredsednica Vlade i ministar kulture i informisanja Maja Gojković obišla je danas izložbu „Put pravih vrednosti“ u Galeriji SANU sa predsednikom Olimpijskog komiteta Srbije Božidarom Maljkovićem i autorkama izložbe Natašom Janković i Marijom Pavlović.

Autorke izložbe Olimpijskog komiteta Srbije su Gojković sprovele kroz postavku i upoznale je sa konceptom, idejom i zanimljivostima izložbe i eksponatima.

Izložba „Put pravih vrednosti“ organizovana je sa ciljem da upozna javnost sa istorijatom i kontinuitetom olimpijskog pokreta, kao i njegovim značajem u našoj sredini od Kraljevine Srbije do danas.
Izložba se sastoji iz tri celine – prva je posvećena idejama olimpizma, koje datiraju iz vremena Pjera de Kubertena, ličnosti koja je oživela duh Antičkih igara, druga predstavlja hronologiju učešća naših olimpijaca na Letnjim Olimpijskim igrama, od 1912. do 2016. godine, sa podacima o samim Igrama, društvenim okolnostima i članovima naših delegacija.

Treću celinu, navodi se čine retke fotografije i planovi arhitektonskog sportskog nasleđa Beograda 19. i 20. veka.

U okviru postavke posebno je izdvojen period između dva svetska rata, koji predstavlja zlatno doba izgradnje sportskih terena i klupskih kuća Beograda.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.