U trendu

Maraja Keri objavila dvostruki album “The Rarities” povodom 30 godina karijere

NJUJORK – Slavna pop pevačica Maraja Keri objavila je 2. oktobra novi dvostruki album “The Rarities” za “Columbia Records” iz Njujorka, kao pažljivo odabranu kolekciju hitova čime obeležava 30 godina uspešne karijere, saopštila je izdavačka kuća MenArt, distributer za Srbiju i ceo region.

Na novom izdanju nalazi se i do sada neobjavljena pesma „Save the Day“, za koju Maraja kaže: “Počela sam da je pišem davno, ali mi se učinilo da tek sada njeno značenje korespondira sa sadašnjicom, pogotovo stih ‘svi smo u ovome zajedno’, jer numera šalje poruku nade, opstanka i želju da se ljudi okupe oko borbe za zajedničko dobro“.

U kompoziciji „Save the Day“ umetnica koristi sempl čuvenog hita grupe „The Fugees“ – „Killing Me Softly“, odnosno vokal nekada popularne muzičarke Lorin Hil.

R’n’B i pop diva Keri lično je odabrala 32 pesme iz svog veoma bogatog opusa, za kolekciju koja reflektuje njenu karijeru od 1990. godine do danas, a na ovom materijalu (Columbia Records/Legacy), nalaze se i njene neobjavljene pesme, kao i B-strane retkih limitiranih izdanja.

Album “The Rarities” deo je kampanje #MC30, kojom muzička zvezda obeležava tri decenije od izlaska svog debi albuma i početka lansiranja u sferu pop muzike i kompletne industrije šou biznisa.

Obožavaoci i pratioci ove pevačice mogu na njenim društvenim mrežama da čuju i vide bonus snimke, remikse, “a capella” verzije i neke odlomke sa koncerata i turneja.

Pevačica predstavlja svojevrsni fenomen, jer je prodala preko 200 miliona albuma, najuspešniji je solo izvođač sa 19 numera na pobedničkim listama Bilbordovih singlova, koje je sve i napisala.

Kao tekstopisac, kompozitor i producent ušla je u Kuću slavnih – “Songwritters Hall Of Fame”, a trijumfovala je na mnogim ceremonijama i osvajala nagrade “Gremi”, “American Music Awards”, “Billboard”, a dobitnica je i “World Music” nagrade kao „najtiražnija umetnica novog milenijuma“,

Maraja Keri je kao i mnoge njene koleginice iskusila i glumački zanat, igrajući u muzičkim filmovima i ljubavnim komedijama – “Glitter”, “Wise Girls”, “The Baćelor”, nagrađena je na festivalu u Palm Springsu za glumački proboj u filmu „Precious“ (2009).

Osim umetnosti, ona je veliki filantrop i dobrotvor, velikodušno ulaže svoje vreme i energiju raznim humanitarnim društvima – “Save the Music”, “World Hunger Relief”, “The Elton John AIDS Foundation”.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.