U trendu

Maratonac Toke Moldrupa svira Bahove svite na Sava promenadi

BEOGRAD – Nesvakidašnji muzički maraton danskog čeliste i posvećenog maratonca Toke Moldrupa biće održan u subotu, 24. septembra, od 11 časova na Sava Promenadi, kao veliko finale jubilarnog 10. ArtLink festivala.
Danski čelista će istrčati 36 kilometara, između Brankovog mosta i Kule Beograd, a posle svakog pređenog kilometra sviraće po jedan stav Bahove svite, pa će tokom maratona odsvirati svih šest Bahovih svita za violončelo.
Toke Moldrup je jedan od najpriznatijih violončelista u Danskoj. Svetski mediji proglasili su ga za „zvezdu“, „čoveka sutrašnjice“, kao i „savršenog perfekcionistu na violončelu“.

Nastupao je solo i sa istaknutim muzičarima na velikim muzičkim scenama širom sveta.

Tokom karijere razvio je strast prema trčanju na duge staze, koju je uvezao sa koncertima i muzikom koja je njegov najveći pokretač.

Na ideju da se oproba u muzičkom maratonu i spoji nespojivo došao je dok je trčao sa svoje troje dece sa kolicima za bebe.

„Osećam da sam konačno pronašao prirodnu vezu između muzike i sporta u kojoj će uživati svi, a takođe i ja“, rekao je Moldrup uoči muzičko-sportskog spektakla na Sava Promenadi.
ArtLink festival, ove godine u svom desetom izdanju, kao deo evropske inicijative „Gradovi festivali“ i sa motom „Umetnici za prirodu“, održava se od 25. juna do 25. septembra na različitim lokacijama u nekoliko gradova u Srbiji i regionu.

Festival je i inicijator i nove regionalne platforme za promociju regiona kao kulturno-turističke destinacije uz kampanju „Umetnici za prirodu“ uz podršku Fonda za Zapadni Balkan i Evropske unije.
Bahov muzički maraton na Sava Promenadi trajaće približno pet sati, a posetioci su pozvani da sa Moldrupom trče, voze bicikl i navijaju za njega duž rute uz Savu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar