U trendu

Maratonsko otvaranje prolećne izložbe ULUS-a (FOTO/VIDEO)

Otvaranjem ovogodišnje prolećne izložbe Udruženja likovnih umetnika Srbije, pod naslovom „Umetnost i društvo“, postignut je svojevrsni rekord pošto je ceo dogadjaj trajao 72 sata.

Na početku otvaranja razgovarali smo sa kustoskinjom Milicom.

„Ovo je početak najdužeg otvaranja jedne izložbe u istoriji ovog prostora, a to je Paviljon “Cvijeta Zuzorić” na Kalemegdanu.“

U trenutku snimanja ovog priloga u toku je bila večera. Paviljon je bio prostor u kojem su 72 sata umetnici živeli, spavali i predstavljali svoje radove.

„Ono što se očekuje za ova 72 sata jeste da svi umetnici koji su se prijavili na izložbu i koji su odlučili da mogu da prisustvuju, a to je više od 120 umetnika, razmene nešto od procesa rada ili od razgovora o svojim radovima i da na kraju zaključimo nešto što je i izložba i postavka i otvaranje“, rekla je Milica.

Paviljon je sve vreme bio otvoren za posetioce koji su mogli da prisustvuju procesima rada umetnika i da razgovaraju sa njima.

Umetnici su učešćem na ovoj izložbi pozvani da odgovore na niz pitanja o radu u umetnosti, o sopstvenoj poziciji i ulozi spram društvenih zahteva, o vrednovanju i shvatanju umetnosti. Izložba ostaje poligon za proizvodnju društva, uz napomenu autora da se svi radovi posmatraju i razmatraju zajedno.

Svi koji su propustili ovo maratonsko otvaranje izložbe, radove mogu da pogledaju do 30. aprila u prelepom prostoru u centru Beograda.

Prilog Kineske medijske grupe (CMG)

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar