U trendu

Marko Louis objavio singl i spot “Bonita”, sutra koncert u BG

BEOGRAD – Poznati muzičar Marko Louis objavio je novi singl i spot “Bonita”, koji je premijerno izveo sinoć na festivalu “Skale” u Herceg Novom.

Čuveni muzički festival pop melodija ranije poznat po nazivu “Sunčane skale” predstavio je mnoge zanimljive novitete, gde je i Markova koleginica i saradnica Lena Kovačević sa pesmom “Ti si moj bol”, sa kojom je pre i tokom pandemije snimio numere “Kraj” i “Udahni”.

Marko Louis je najavio i novi koncert u Beogradu za sutra uveče od 21 sat u Silosima na Dorćolu.

U periodu kad je koncertna sezona stala zbog pandemije, muzičar Marko Louis je bio vrlo kreativan i objavio je autorski album “Sloboda” (2020, Lampshade Media), kao i album sa dečijim pesama “Ja se zovem slon” (2021). Na sve to stigao je da objavi i dve kompozicije inspirisane filmom i TV serijom“Nečista krv” (2021)Milutina Petrovića.

Naravno, kada je reč o hiper produktivnom soul etno pop muzičaru, ni tu nije kraj, jer je Marko sinoć na festivalu “Skale” predstavio novu pesmu i spot „Bonita“ za kuću “Magic records”.

U spotu se pojavljuje glumica Teodora Dragićević koju je Marko upoznao prilikom saradnje za muziku spomenutog projekta “Nečista krv”, gde je Teodora imala veoma zapaženu ulogu.

„Presrećan sam što je Teodora prihvatila poziv da sarađujemo jer je divna, talentovana glumica, koja fantastično pleše, pleni na ekranu a i voli moju muziku”, prvi su utisci Marka Louisa.

Kako je izjavio Marko, pesma “Bonita” je inspirisana flamenko muzikom i kulturom, u kombinaciji sa srpskim melosom.

Ovo je duet sa grčkom umetnicom Amiliom Varanaki koja živi u Berlinu i članica je Balkan beat grupe iz Srbije – “Shazalakazoo”.

Pesmu je obogatio zvuk saksofona koji je odsvirao Markoiv kum – Mario Ševarac, inače član benda “Dubioza kolektiv” (BiH), dok je tekst napisala njegova dugogodišnja saradnica Maja Radivojević.

“Prvi put sa bendom ću odsvirati “Bonitu” na beogradskom koncertu 30. juna u Silosima i siguran sam da će još više zagrejati dobru atmosferu“, poručio je Marko Louis.

Spot za pesmu je uradio redovan Markov saradnik i prijatelj Dragan Jereminov, a snimano je u zanimljivom prostoru kod stare crpne stanice u Dubovcu kod Kovina.

U spotu učestvuju i profesionalni plesači Nina Mosić i Danilo Fatić.
Marko Louis nastavlja svoju regionalnu turneju „Freedom tour by Tuborg”, koja je počela 10. juna u Nišu, u dvorištu Univerziteta, Banovina.

Beogradska publika će uživati u novim i starim pesmama sutra od 21 sat u Silosima, a Marku će se na bini pridružiti i kolege – Lena Kovačević, Sky Wikluh, Aleksandra Denda, Stefan Shy Maljković, dok će atmosferu zagrejati muzičar Petar Z.

Gostovaće i Markova sestra – Maja Louis, sa kojom će izvesti nekoliko zajedničkih pesama, među kojima je i skoro objavljena obrada velikog hita “Gde nestaše one pesme stare”, njihovog oca Ljubiše Stojanovića Louisa.

“U prethodnom periodu sam bio vrlo inspirisan i sada je vreme da sve te nove pesme, kao i stare naravno, uživo predstavim publici. Bend i ja jedva čekamo da sviramo i da slavimo muziku na pravi način. Moja publika zajedno sa nama uživa na koncertima, zato što zna da ih očekuje dobra atmosfera, luda energija, nezaboravno muzičko putovanje. Radujem se susretima” zaključio je pevač, kompozitor Marko Louis koji ovih dana završava i novi album “Beskraj 2“ i planira da ga objavi do kraja godine.

Posle beogradskog koncerta Marko stiže u Kraljevo na Jaž festival 1. jula.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.