Marković: Uloga Rade u „Terazijama. . . “ ostvarenje sna

BEOGRAD – Goshća nove epizode video serijala „Tanjug Reflektor“ je glumica Miona Marković koja kaže da joj je uloga Rade u mjuziklu „Cigani lete u nebo“ u Pozorištu na Terazijama ostvarila snove iz detinjstva.

Marković je u ulozi fatalne Rade zamenila Milenu Vasić, a kako kaže za „Tanjug Reflektor“, sa 13 godina je prvi put gledala mjuzikl „Cigani lete u nebo“.

„Počela sam da pevam iz te predstave i maštala kako bi jednog dana bilo fantastično da igram Radu. Kasnije sam krenula u srednju školu i onda smo organizovano opet gledali tu predstavu. Kazala sam tad drugarici ‘Jednog dana ću biti Rada’ i evo me na sceni Pozorišta na Terazijama“, rekla je Marković.

Popularna glumica naglašava da nije lako došla do svoje uloge iz snova.

„Otvorili su kasting za ulogu rade kada sam imala 23 godine. Milena Vasić je u tom momentu igrala Radu 16 godina i zamolila je da je zamene. Prošla sam zahtevan kasting i ispostavilo se da je Rada moja uloga“, rekla je Marković.

Kako ističe, uvek je zavidela Radi zbog njene slobode.

„Volim njen duh i te njene pesme su me uvek ‘radile’. Intuitivno sam ušla u ulogu…Na osećaj. Tek posle premijere sam saznala svašta. Između ostalog da je Rada zapravo nevina. Mislila sam da je ona potpuno slobodna u tom smislu, jer je svi muškarci vole, ali ipak, to je 19. vek i ona je toliko poželjna jer se nikome nije dala“, rekla je Marković.

Njen partner na sceni u predstavi „Cigani lete u nebo“ je Nikola Šurbanović koji je zamenio Ivana Bosiljčića u ulozi Zobara.

Marković napominje da je Šurbanović divan mladi glumac.

„Odlično peva i verujem da ćemo biti sve bolji na sceni kako vreme bude odmicalo. Prišao nam je jedan čovek nakon našeg premijernog izvođenja predstave i kazao nam da smo vratili energiju ‘Ciganima…’ iz 2010. godine. Ispostavilo se da je taj čovek gledao predstavu 30 puta“, istakla je Marković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.