U trendu

Mensah Ofaj: Volela bih da ponovo glumim u Srbiji

BEOGRAD – Glumica Nensi Mensah Ofaj raduje se ponovnom susretu sa ekipom filma „Strahinja Banović“ na sutrašnjem otvaranju FEST-a, a tokom povratka u Beograd posetila je Muzej Nikole Tesle i kaže da bi joj bilo drago da ponovo glumi u Srbiji.
„Svi smo vrlo uzbuđeni. Nismo se videli od 2018, 2019. godine. Svi se okupljamo i videćemo se ponovo što je predivno! Samo se nadam da se neću sapleti i pasti na crvenom tepihu“, našalila se Mensah Ofej u izjavi agenciji Tanjug.

U filmu reditelja Stefana Arsenijevića, savremenoj adaptaciji srpske epske pesme „Banović Strahinja“, Mensah Ofaj sa francuskim kolegom Ibrahimom Komom igra par afričkih migranata, koji u jeku izbegličke krize pre nekoliko godina pokušava da se životno snađe boraveći u kampu u Srbiji.

Primetivši da je „sve bilo jasno napisano“ u scenariju Arsenijevića, Bojana Vuletića i Nikola Dikrea, Mensah Ofaj je istakla da joj je bilo važno da, u dogovoru sa rediteljem, izgradi svoj lik kao jaku ženu.

„Ona ima hrabrost da promeni svoj život i nešto sa njime uradi. Pri tom, ne ispada egoistična. To je ljubavna priča o ljudima koji se stvarno vole ali… ponekad ljubav nije dovoljna“, rekla je Mensah Ofaj.

Prema njenim rečima, „Strahinja Banović“ prikazuje dvoje ljudi koji odlučuju da napuste svoju zemlju i „onda shvate da nije sve zlato, da se sve ne sjaji i nije sve divno“.

„Važno je u ovom filmu što pokazuje da moraš probati da ostvariš svoje snove, ono šta želiš biti ili gde želić ići. Ako si u teškoj situaciji mislim da uvek postoji izlaz, samo je ponekad teško sagledati jer si usred svega“, rekla je glumica.

Glumica rodom iz Gane koja je glumaču karijeru počela graditi u Austriji istakla je da ju je kolega Koma, koji je za ulogu u „Strahinji Banoviću“ nagrađen na festivalu u Karlovim Varima, svojim umećem „nosio kroz film“.

„On je kul! Njega možeš samo da voliš. Vrlo je jasan i fokusiran, okrenut detaljima, lak za saradnju“, ocenila je Mensah Ofaj.

Povratak u Srbiju podsetio je Mensah Ofaj koliko joj je bilo dobro tokom snimanja, a posetu Beogradu iskoristila je za odlazak u pozorište i prvi obilazak Muzeja Nikole Tesle, gde joj je bilo „vrlo zanimljivo, posebno trik sa (Teslinim) jajetom“.

Glumica koja je odnedavno zaposlena u Minhenskom kamernom teatru (Münćner Kammerspiele) kaže da bi nakon iskustva sa Arsenijevićevim filmom „definitivno volela da ponovo radi u Srbiji“.

„Pričali smo da moramo uraditi saradnju Minhena i Beograda. Bilo bi to divno!“, rekla je glumica.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.