U trendu

Mensur: Film „Usekovanje“ se na nesvakidašnji način bavi porodičnim odnosima

BEOGRAD – Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je glumac Pavle Mensur koji je govorio o svojoj ulozi u filmu „Usekovanje“.

Mensur je rekao da u debitantskom filmu reditelja Siniše Cvetića igra lik Jovana, najmlađeg brata i člana porodice.

„Mene je najviše ulozi privukla šansa da se bavim porodičnim odnosima. Ovo je nesvakidašnji film. Na nesvakidašnji način se bavimo porodičnim odnosima. Dosta mi je prijalo unutrašnje pravljenja lika, to što sam dosta stvari uspeo da crpim iz ličnog života“, rekao je glumac.

Mensur je dodao da mu je najzahtevnije bilo da se izbori za ulogu, što do sada nikom nije bio otkrio.

„Pre snimanja sreo sam Sinišu na ulici gde je rekao da bi voleo da radi sa mnom ovaj film. Dan posle toga smo krenuli interno da pričamo i razmišljamo kakav film želimo. Priprema je trajala mesecima. Posle nekoliko meseci me Siniša zvao i rekao: ‘Vidi druže, ona uloga koju sam ti dao možda ipak neće biti tvoja moraćeš da dođeš na kasting’. Meni je svet pao u vodu“, priznao je Mensur.

Prema njegovim rečima, potom je ušao u proces borbe da dođe do uloge Jovana i da bude deo autorskog tima „Uskeovanja“.

U filmu koji obrađuje obrađuje odnose unutar jedne porodice za vreme jednog dana glumci su mnogo lakše uspostavili odnose neophodne za film baš zato što se sve dešava u jednoj prostoriji, bez enskterijera, dodao je Mensur.

„Konstantno su nas držali zajedno i mogli smo iz privatnog odnosa da dosta crpimo za odnose u film“, napomenuo je glumac.

Mensur je reka oda do sad nije kalkulisao sa svojim ulogam i veruje da je u izobru „do sad imao više sreće nego pameti“.

„U smislu da su mi se neke stvari dešavale i određene uloge dolazile do mene. Bilo mi je dato u ruke“, priznao je Mensur.

Prema njegovim rečima, imao je sreće što su i uloge bile raznolike, što je i razlog zbog kog se bavi glumom.

„Cilj mi je da kroz karijeru što više pobegnem što dalje od sebe. Kod mene ide strašno inituitivno. Bilo je uloga koje sam odbio, koje nisam odbio ali nisam mogao da snimam zbog drugih projekata“, rekao je Mensur.

Istakaviši da uloge bira jako intuitivo iz podsvesnog osećaja kako lik treba da izgleda dok čita scenario, mensurt je dodao da veruje da na prvu uspe da se veže sa likom kog čitam i nadalje samo razmišlja kako da ga nadogradi.

„Prvi sudar sa ulogom i scenarijem je ključan“, zaključio je glumac.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.