U trendu

Mihailović: Film „Indigo kristal“ je socijalna drama

BEOGRAD – Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je reditelj i scenarista Luka Mihailović koji je govorio o svom predstojećem debitantskom filmu „Indigo kristal“.

Mihailović je rekao da je Indigo kristal njegov diplomski film koji je počeo da piše krajem druge godine fakulteta, vrativši se posle dve godine u rodni Šabac, kada je video koliko se grad fizički promenio.

Mihailović je istakao „osećaj stranca u sopstvenom gradu, gde osećate da se sve promenilo, a zapravo se ništa nije promenilo“.

„Možda ste se vi promenili. To je početak priče. A jako je glupo staviti da se student vraća, pa mu je jako teško, nego napraviti dramaturšku strukturu da je povratnik iz zatvora, pa priča ima težinu“, istakao je mladi reditelj.

Prema njegovim rečima, Miodrag Radonjić u početku nije pozvan u projekat da bude njegov producent, već samo glavni glumac.

„Došli smo do tog nivoa da smo obojica bili zadovoljni scenarijem. On preuzima ulogu producenta i sve je bilo tako organski, imalo je svoj prirodan tok“, rekao je Mihailović.

Iako je Šabac lik u filmu, Mihailović ističe da „Indigo kristal“ može da se dešava bilo gde, a rodni grad je odabrao jer poznaje mesta radnje.

Prema njegovim rečima, film je socijalna drama koja ima egzistencijalni momenat kada glavni junak pokušava da se asimiluje u društvo. Uz to ima društveni momenat kada junak preuzima uklogu starijeg brata nad jednim klincem, a treći element je melodramski.

Upitan za nove projekte, Mihailović je rekao da sa Reljom Despotovićem iz trep benda „Crni Cerak“ piše scenario.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.