U trendu

Mik Flitvud: Nezamislivo okupljanje Flitvud Meka

LOS ANĐELES – Bubnjar Mik Flitvud rekao je da mu je nakon nedavne smrti klavijaturistkinje Kristin Mekvi trenutno nezamislivo ponovno okupljanje sastava Flitvud Mek.

„Zaista sada mislim da je povučena crta u pesku nakon gubitka Kris. Rekao bih da smo završili, mada sam to bio govorio i ranije. Trenutno je nekako nezamislivo“, naveo je Flitvud.

Na crvenom tepihu dodele muzičkih nagrada Gremi Flitvud je listu Tajms sandej rekao da nastavlja sa sviranjem „ali ne kao Flitvud Mek“.

Bend osnovan u Velikoj Britaniji krajem šezdesetih godina na čelu sa gitaristom Piterom Grinom, potom su predvodili Flitvud i basista Džon Mekvi kroz izuzetno brojne promene ostatka postave.

Bend je sa Kristin Mekvi (1943-2022), pevačicom Stivi Niks i gitaristom Lindzijem Bakingemom postigao velike svetske uspehe sa nekoliko albuma, od kojih se posebno izdvaja višemilionski „Rumours“ (1977).

Flitvud je pomenuo i da su drugi bivši i sadašnji članovi trenutno zauzeti svojim izvođačkim obavezama, pomenuvši Niks, Bakingema, kao i njegove zamene, nakon što je napustio bend pre par godina, gitariste Majka Kembela i Nila Fina.

„Svi oni idu i sviraju, tako da ću i ja uraditi isto, tako što ću naći ljude sa kojima da sviram“, dodao je Flitvud.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)