U trendu

Mikser festival od 26. do 28. maja ponovo u Zornića kući

BEOGRAD – Mikser festival u 12. izdanju, pod sloganom “Zagrljaj”, drugi put zaredom će biti realizovan u živopisnom okruženju Zornića kuće, u selu Baćevac, nadomak Beograda, od 26. do 28. maja, najavili su iz Miksera.

Centralni program biće međunarodna konferencija “Think Tank” koja će okupiti eksperte, aktiviste, predstavnike državne uprave, medije, korporacije i međunarodnih organizacija na zajedničkom zadatku – kako osmisliti i ubrzati globalni oporavak nakon pandemije.

Neka od pitanja koja će biti važna na ovom skupu su – da li je pandemija pomogla da se razume koncept solidarnog i održivog razvoja, i značaj ekoloških tema, u kojoj meri je kreativnost potrebna upravo u kriznim situacijama?
Ljudska bića su stvorena da budu u fizičkoj interakciji sa sebi bliskim bićima, a sa tim u vezi, socijalna distanca, tokom najsurovijeg perioda u novijoj globalnoj istoriji, nije podrazumevala samo fizičku distancu.

Ona je, u velikoj meri, odredila i smanjeni društveni, kreativni i poslovni kapacitet pojedinaca.
Dvanaesti Mikser festival biće festival nade i optimizma, sa snažnom željom da sve propuštene zagrljaje pretvori u novu, pozitivnu energiju.
Uz pomoć više od 100 stručnjaka, aktivista, dizajnera i umetnika, na Mikseru 2020 predstavnici su odredili društvene i ekološke preduslove za kreiranje stalne budućnosti nakon pandemije, pokrenuli su nove inicijative i partnerstva.
Kroz 72 sata neprekidnog dijaloga između učesnika iz gotovo svih oblasti društvenih oblasti definisaće naredni Mikser kao poziv za opštu mobilizaciju svih progresivnih snaga.
Teme su poznate: kvalitetniji vazduh, čistija voda, zdravija zemlja, društvena solidarnost, održivi dizajn, osnažena kultura.
Programske celine MF 2021. biće: Mikser Razgovori, Art Zona, Mikser Muzika, Mikser Dizajn, Mikser Media Hub, Mikser Radionice i Mikser Dizajn Kamp.
Mikser razgovori će se odvijati u InŠtalaciji, u sali od 350 m2 u Zornića kući, a u odnosu na dozvoljeni broj prisutnih na javnim skupovima krajem maja 2021, biće određen i broj gledalaca u sali.
Konferencija će se odvijati i u virtuelnom prostoru, u live stream prenosu preko Mikserovih kanala komunikacije, kao i putem platformi medijskih partnera Miksera.
Festivalski program i tačna satnica biće naknadno objavljeni.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.