Milićević: Jedinstvo, sloga i saradnja Srbije i Srpske

NOVI SAD – Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević obratio se večeras na Trgu slobode u Novom Sadu na manifestaciji „Dani Srpske u Srbiji“, u okviru koje je održan koncert kulturno-umetničkih društava „Stazama zavičaja“.

Tom prilikom potpredsednik Milićević je izjavio su ključne reči za odnos Srbije i Srpske – jedinstvo, sloga i saradnja, saopštila je Pokrajinska vlada.

„Manifestacija ‘Dani Srpske u Srbiji’ je izraz jedinstva građana Srbije i Srpske, jednog te istog naroda s obe strane Drine, jednog bića. Istovremeno je i izraz izuzetnih, nikada boljih odnosa države Srbije i Republike Srpske“, kazao je Milićević.

On je dodao da je Pokrajinska vlada zdušno podržavala ovu manifestaciju, te da će sa tom podrškom nastaviti i ubuduće, uz uverenje da će „Dani Srpske u Srbiji“, svake godine biti sve masovniji, jer na najbolji mogući način obogaćuju Novi Sad, Vojvodinu i Srbiju, kroz program koji zavičajna udruženja prikazuju, uz čuvanje kulture i tradicije krajeva iz kojih su došli.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Srpske Dragan Bogdanić zahvalio se Pokrajinskoj vladi i Gradu Novom Sadu na podršci za organizovanje ove manifestacije.

On je dodao da je Srpska zahvalna Srbiji na podršci i pomoći u brojnim oblastima, od privrede, zdravstva, obrazovanja do kulture.

„Mi smo zagledani u Srbiju i njenu snagu, jer je privredno jaka i dobro organizovana Srbija garant stabilnosti Republike Srpske“, naveo je Bogdanović.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je kazao da je teško reći ko je domaćin, a ko gost na manifestaciji „Dani Srpske u Srbiji“.

„To je potvrda da Srbija i Srpska imaju čvrste ekonomske, političke, infrastrukturne i kulturne veze, ali da najjaču vezu čine naši ljudi s obe strane Drine“, rekao je gradonačelnik Vučević.

Više od 300 učesnika iz kulturno-umetničkih društava iz Banjaluke, Sokolca, Trebinja, Vukovara, Novog Sada, Mladenova, Čelareva i Nakova prikazali su svoje tradicionalne igre, nošnje i običaje.

Koncert su organizovali Fond za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima AP Vojvodine i Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji, uz podršku Pokrajinske vlade i Grada Novog Sada.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.