U trendu

Milija Belić na izložbama u Francuskoj i Kini

BEOGRAD – Slikar, skulptor i teoretičar umetnosti Milija Belić predstaviće se inostranoj publici svojim izložbama u Francuskoj i Kini, saopštili su danas organizatori događaja.

Prva postavka biće upriličena u galeriji „Neri Marino“ u Parizu, koja se specijalizuje za konstruktivnu i kinetičku umetnosti od 3. do 28. septembra.

Izložba predstavlja omaž nedavno preminulom venecuelanskom umetniku Oktaviju Hereri, a u njoj će učestovati članovi međunarodne grupe ACI (Art Construit International), kojoj i Belić pripada, kao i umetnici italijanskog pokreta „Madi“, sa kojima je Herera takođe sarađivao.

Druga postavka biće održana u Galeriji „1905“ u kineskom gradu Šenjang od 18. septembra do 21. novembra i okupiće dvadesetak umetnika apstraktne orijentacije čije delovanje se najviše vezuje za pariski Salon Nove Realnosti (Réalités Nouvelles) – jedini salon posvećen isključivo apstraktnoj umetnosti.

Osim što redovno izlaže na salonu, Belić je i dugogodišnji je član komiteta, najužeg rukovodstva ovog istorijskog salona osnovanog 1946. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.