U trendu

Milorad Damjanović: Kabare „Čeznem da vam kažem“ je intimna priča o mom životu

BEOGRAD – Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je glumac Milorad Damjanović koji je govorio o svom kabareu „Čeznem da vam kažem“.

Damjanović je rekao da je kabare njegov autorski projekat – intimna priča o njegovom životu, iskušenjima i radostima života u bivšoj zemlji, studentskim danima i dolasku u pozorište.

Prema njegovim rečima, kabare je protkan poezijom, a sve je upakovano u muziku koju voli i koja je obeležila sve te životne periode, a kreće se od popa, evergrina i sevdaha, do „nekih pesma koje odavno nismo čuli a vezane su za život u bivšoj zemlji“.

„Trebalo je dosta hrabrosti da steknem dovoljno samopouzdanja da mogu da izađem pred publiku svoje ime, a ne pod plaštom nekog lika, i da se ogolim pred ljudima koji to gledaju“. rekao je glumac.
Damjanović je pozvao u svoj kabare ljude koje lično voli, ceni i poštuje, koji će uz njega „u nekim segmentima ogoliti dušu i reći nešto o sebi“.

Uz njega u beogradskom teatru „Vuk“ pevaće sopranistkinja Opere Narodnog pozorišta Nataša Radovanović koja ima „anđeoski glas“, a pratiće ih na klaviru Pavle Joksimović, dok su gosti glumci Mina Lazarević, Iva Štrljić, Dragana Mićalović i Stevan Pijale.

„U monodrami nisam siguran da ne bih opet bio neki lik mene. Ovo je zaista intimna iskrena priča i moram priznati da je žanr kabarea zahtevan. Vi morate da držite pažnju publici. Imam utisak da je to kruna glumačkog posla“, naveo je Damjanović.

Prema njegovim rečima, glumac u kabareu može da upotrebi sve svoje talente, a lično jako voli da govori poeziju i kao umetnik se trudi da ne dozvoli da poezija umre.

„Mogu da otpevam, ne tako maestralno kao profesionalni pevači, da pokažem komičarski dar i da zabavim publiku. Kabare je kao žanr sve ono zajedno što glumac može ds ponudi publici“, naveo je Damjanović.

Iako nije u to uključen, Damjanoviću je jako drago što Beogradsko dramsko pozorište radi rimejk „Ne igraj na Engleze“, predstave „kojom je Marko Živić napravio uspeh u BDP-u i ušla je u anale BDP-a“.

„Držim palčeve da i ovaj rimejk bude isto tako uspešan pošto je podela fantastična“, rekao je glumac.

Damjanović je rekao da ga čeka rad na predstavi „1984“ po istoimenom delu Džordža Orvela čija se premijera očekuje u septembru.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.