Miloš Radović pobednik konkursa RTS-a

BEOGRAD – Pisac i reditelj Miloš Radović iz Beograda pobednik je RTS-ovog Javnog anonimnog konkursa za izbor originalnih priča, odnosno razrađenih sinopsisa, i iz njih izvedenih originalnih scenarija, za potrebe razvoja domaćeg igranog serijskog televizijskog programa.

Radović je autor nagrađenog scenarija za igranu TV seriju „Sva čuda ljubavi“, koji je stigao na konkurs RTS-a pod šifrom „MM2“.

On je danas u Redakciju dramskog i domaćeg serijskog programa RTS doneo kopiju dela gorenavedenog naslova i dokazao svoje autorstvo.

Na osnovu kopije dela koje je autor prezentovao utvrđena je istovetnost sa na Konkurs predatim delom i otvaranjem koverte u kojoj se nalazilo rešenje šifre sa podacima o autoru, konstatovano je da je u pitanju istoveno delo.

Ovom događaju prisustvovali su Marko Novaković, odgovorni urednik Redakcije dramskog i domaćeg serijskog programa RTS, i Saša Radojević, predsednik žirija konkursa i urednik složenih projekata u Redakciji dramskog i domaćeg serijskog programa RTS-a, koji je, zajedno sa članicama žirija – dramaturškinjama Kristinom Đuković i Nedom Radulović, doneo odluku o nagrađenom tekstu.

U narednom periodu RTS će sa Radovićem sklopiti autorski ugovor kojim će biti regulisana nagrada koju je osvojio, kao i ostala prava i obaveze, a novčani deo nagrade iznosi 1,2 miliona dinara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.