U trendu

Milovanović: U seriji Crna svadba sve je dubinski tretirano

BEOGRAD – Gost nove epizode video serijala „Tanjug Reflektor“ bio je glumac Nebojša Milovanović koji je govorio o svojim ulogama u serijama „Crna svadba“ i „Tajna vinove loze“, kao i predstavi „Zagreb-Beograd via Sarajevo“ koju trenutno priprema u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

Milovanović je rekao da ga je reditelj i koscenarista Nemanja Ćipranić pozvao da igra u „Crnoj svadbi“ i da je bio „prijatno iznenađen sa količinom detaljnosti sa kojom je pristupio temi“, sa koscenaristom Strahinjom Madžarevićem.

„Moje prvo pitanje je bilo ko će igrati od kolega? Posle godinu dana se zaista ništa nije promenilo, što nije uobičajena stvar. Ljudi dosta rade pa se dosta promeni. Ne. Svi su kad je došlo do realizacije učestvovali u projektu“, primetio je Milovanović.

U „Crnoj svadbi“, čije prikazivanje kreće od 23. oktobra, igraju Uliks Fehmiu, Jelena Đokić, Slavko Štimac i drugi, dok Milovanović sa Nikolom Kojom tumači par „po karakteru različitih“ policijskih inspektora.

Prema njegovim rečima, serija donosi novi pristup svojim filmskim tretmanom, a pored elemenata krimića, psihološkog trilera i horora, „sve je dubinski ispitano i tretirano“.

„Snimalo se na realnim objektima kako zaista izgledaju policijski uviđaji, gde se dešavaju ozbiljni zločini. Noć, istočna Srbija, zaista je noć, istočna Srbija. I zaista je broj automobila na policijskom uviđaju toliki i specijalnih jednica i svih ostalih elemenata koji to prate“, istakao je glumac.

Milovanović trenutno snima drugu sezonu serije „Tajne vinove loze“, čije se prikazivanje očekuje početkom iduće godine, i za koju kaže da je za njega bila izazov, jer je „uneo ozbiljnost lika i problema, koji se možda u tom žanru ne tretira tako“.

„Kad vidite neke ljude koji tu igraju noseće uloge, možda ih ne biste stavili, pa i sebe, u tu vrstu žanra. To su dramski glumci koji možda ranije nisu igrali takve svari. Ali baš zbog toga smo znali šta može da doprinese naše prisustvo“, rekao je Milovanović.

U JDP-u su u toku probe predstave „Zagreb-Beograd via Sarajevo“ u režiji Gorčina Stojanovića, u kojoj pored Alekseja Bjelogrlića, Miše Dragičevića, Marka Janketića i Joakima Tasića, igra i Milovanović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.