U trendu

Ministarstvo: Francuski eksperti u projektu „Dvorci Srbije“

BEOGRAD – Predstavnici Ministarstva kulture razgovarali su sa francuskim ekspertima u oblasti zaštite kulturnog nasleđa, koji su u poseti Srbiji u cilju uspostavljanja dalje saradnje među ustanovama i predlaganja daljih koraka u okviru realizacije projekta „Dvorci Srbije – zaštita kulturnog nasleđa“.

Pomoćnici ministra za zaštitu kulturnog nasleđa i digitalizaciju Danijela Vanušić i za međunarodnu saradnju i evropske integracije Stanko Blagojević, u razgovoru sa francuskim ekspertima Loranom Albertijem i Bernarom Le Maguaruom, izrazili su zadovoljstvo zbog spremnosti francuske strane da učestvuje u projektu „Dvorci Srbije“.

Veliko iskustvo francuskih eksperata u oblasti zaštite arhitektonskog nasleđa biće od dragocene pomoći u radu na projektu.

Tokom naredna tri dana, koliko će tokom ove prve posete boraviti u Srbiji, upoznaće se sa postojećom dokumentacijom, istorijskim prilikama i merama zaštite.

Ovo je izuzetna prilika za obe strane da se kroz razmeny iskustva u zaštiti kulturnog nasleđa, učvrsti međusobna saradnja koja će doprineti unapređenju sveukupnih bilateralnih odnosa dve države.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar