U trendu

Mirijana Kolarić obišla Paviljon Srbije u Veneciji

BEOGRAD – Marijana Kolarić, direktorka Muzeja savremene umetnosti Beograd i komesarka nastupa Republike Srbije na predstojećoj Međunarodnoj izložbi umetnosti Bijenala u Veneciji 2022. godine, posetila je prošlog vikenda Paviljon Srbije u Veneciji, saopštili su iz MSUB.

Kolarić je boravila u Veneciji zajedno sapredstavnikom Srbije na ovoj prestižnoj manifestaciji, umetnikom, Vladimirom Nikolićem i kustoskinjom Biljanom Ćirić, Najužem timu pridružili su se i arhitekte izložbe Segolen Dubernet iz Liona i Predrag Krstić.

Ivana Stojiljković, generalni konzul Republike Srbije u Trstu, takođe je obišla Paviljon sa prisutnima i ponudila logističku podršku pri realizaciji predstavljanja Srbije naredne godine u Veneciji.

„Veoma sam zadovoljna stanjem u kom smo zatekli Paviljon Republike Srbije. Mislim da je dobro što smo ovako rano na licu mestu utvrdili šta su nam naredni koraci te da možemo već da krenemo polako u realizaciju projekta, koji se nadamo neće biti ugrožen Covid situacijom, jer mislimo o svemu na vreme. Rad Vladimira Nikolića „Hod sa vodom” drugačiji je od svega što smo imali ranijih godina u Paviljonu i sigurna sam da će privući veliku pažnju publike i kritike. Tim već fukcioniše kao jedan i svi smo mnogo uzbuđeni“ kazala je Kolarić.

Biljana Ćirić je naglasila da je bilo veoma važno da uđe u Paviljon Srbije i da osetimo njegov prostor.

„Naša prva poseta paviljonu sa arhitektama izložbe Segolen Dubernet, Predragom Krstićem i timom muzeja Marijanom Kolarić i Slavicom Pešić je bio ključan za izradu dramaturgije izložbe i utiska publike u trenutku susreta sa postavkom „Hod sa Vodom”. Vreme koje smo proveli zajedno kao tim u Veneciji još jednom nas je uverio u važnost uloge svih saradnika u projektu“ kazala je Biljana Ćirić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar