U trendu

Miroslav Tadić sa gostima, 21. maja u Kombank dvorani

BEOGRAD – Gitarista Miroslav Tadić će sa svojih nekoliko muzičkih prijatelja održati 21. maja koncert nazvan „Etno veze“ u beogradskoj Kombank dvorani, u okviru 23. Gitar art festivala, saopštili su danas organizatori.

Iz GAF-a je saopšteno da će uz Tadića prvi put nastupiti pevač Božo Vrećo, američka violinistkinja Ivet Holčvart, tamburaš Bako Javanović i gitarista Đusi Kovač, koji će spajati „različite muzičke tradicije kao što su makedonska, tamburaška, flamenko, brazilska, romska muzika, bluz i sevdah“.

Tadić je majstor akustične i električne gitare, kompozitor, aranžer i pedagog, koji je široj javnosti poznat po saradnjama sa Vlatkom Stefanovskim, Radetom Šerbedžijom, Matijom Dedićem i braćom Teofilović, a publika će ga upoznati u potpuno novim kombinacijama koje je okupio specijalno za GAF.

Iz GAF-a podsećaju da su Tadić i Vrećo samo jednom nastupali zajedno, dok će mu se na koncertu pridružiti i Holzvort, violinistkinja i vokalna solistkinja, u programu koji „predstavlja obrade, kompozicije i improvizacije baziranim na balkanskom folkloru koji je u fokusu Tadićevog novog albuma ‘Luka'“.

„Tadić će ovom prilikom predstaviti i Jovanovića koga karakteriše najveći vituozitet na tamburici i energija čiste sreće vezana za muziku. Kovač će se pridružiti Baku i Miroslavu u trio programu“, saopštio je GAF.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.