U trendu

Mizar 16. decembra u DOB-u

BEOGRAD – Kultni sastav Mizar najavio je da se posle sedam godina pauze vraća u Beograd koncertom 16. decembra u dvorani „Amerikana“ Doma omladine,

„U dosadašnjoj karijeri, Mizar je imao pet ukazanja, odnosno pet albuma, a najnovije šesto, koje će i promovisati na beogradskom koncertu, najavljeno je 2020. godine pesmom „Galeb'“, najavio je bend.

Mizar od 1981. godine predvodi kroz česte izmene u postavi gitarista i autor Gorazd Čapovski, a skopski bend je ove godine objavio singlove „Izgoren od ova sonce“ i „Večna praznina“, sa pevačem Zoranom Tortevskim.

„Puno nas lepih uspomena veže za Beograd i publika nas je uvek rado dočekivala. Tako smo i letos doživeli i razmenili snažne emocije s publikom u Ljubljani, Rijeci i Zagrebu, gradovima koje smo takođe posetili nakon prilično godina“, izjavio je Čapovski.

Kako je navedeno, singl „Galeb“ je bio početak saradnje Mizara i pesnika Tihomira Jančovskog koji potpisuje stihove novih materijala poput „Doagja den“, „Luzna“ i „Glasnici na padot“, dok je „1903“ otpevana po tekstu književnika Petre M. Andreevskog.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar