U trendu

Mjuzikl „Veselo devojačko veče“ premijerno 23. decembra

BEOGRAD – Najnoviji mjuzikl „Veselo devojačko veče“ gde igraju poznate muzičarke, u adaptaciji i režiji Radeta Vukotića, i produkciji kuće „Emotion“, biće premijerno izveden 23. decembra u Kombank Dvorani, najavljeno je danas na konferenciji za medije.
Glavne uloge u ovoj predstavi će igrati pretežno pevačice rok i pop usmerenja: Ivana Peters, Tijana Dapčević, Maja Brukner, Zorana Pavić, kao i glumica Jelena Đukić.
Produkciju savremene adaptacije američkog mjuzikla „Girls’ Night“ potpisuje kuća „Emotion“, u svom ogranku „Emotion teatar“, poznata po realizaciji mnogih licenciranih igranih TV serija („Urgentni centar“, „Dinastija“, „Sinđelići“, „Žene sa Dedinja“), kao i popularnih TV formata – kvizova, šou programa i drugih emisija.
Reditelj Rade Vukotić, prepoznat po raznim hit komedijama na pozorišnim scenama Beograda u okviru svoje produkcije „Prizor“, istakao je da je tokom gostovanja svojih projekata po regionu – zemljama bivše Jugoslavije, video hit komad naziva „Menopauze“ o ženama i njihovim problemima.
Onda je prema tom postojećem tekstu uz adaptaciju američkog mjuzikla pripremio domaću verziju muzičke komedije o sudbini pet žena, prijateljica.
„U svojoj dugoj karijeri nikada nisam doživeo tako sjajnu, izvanrednu atmosferu na probama, devojke se raduju premijeri, sve odiše jednom posebnom energijom. Iskreno verujem da će predstava pred nama biti hit i da će postati deo redovnog repertoara Kombank Dvorane“, naglasio je Vukotić.
U ovom muzičko – scenskom spektaklu reditelj pripoveda priču o pet najboljih drugarica iz detinjstva koje se ponovo okupljaju na devojačkoj večeri u čast udaje ćerke jedne od njih.
Premijera nove predstave je bila planirana za 1. oktobar, ali je odložena zbog bolesti nekih učesnica od virusa korone.
Rok muzičarka Ivana Peters izjavila je da je veoma prijatno iznenađena kako su se glumice Jelena Đukić i Maja Brukner snašle kao pevačice, gotovo kao da se muzikom bave čitav život.
Onda je dodala da Maja već ima svoj bend, jer je paralelno i muzičarka, tako da je njoj svakako bilo lakše, ali opet su bile vrhunske u svakom pogledu.
Peters je zahvalna i na saradnji sa poznatom voditeljkom Anom Mihajlkovski, koja je na ovom projektu bila iza scene, sa mnogim kreativnim idejama.
Tijana Dapčević je podsetila da je već glumila u tri predstave do sada, te da joj gluma u pozorištu nije nova, ali je ovaj mjuzikl opet jedinstveno iskustvo.
„Svi smo se uželeli scene, a pre svega nam nedostaje ta sjajna interakcija sa publikom, koja nije bila moguća tokom pandemije“, navela je Dapčević.
Radnja muzičkog komada „Veselo devojačko veče“ odvija se u karaoke klubu gde junakinje pevaju čuvene numere jugoslovenske pop i rok muzike – “Andrea”, “Apsolutno tvoj”, “Hajde da ludujemo”, “Jutro je” i mnoge druge.
Kako je objasnila Zorana Pavić, priča ovog mjuzikla je veoma životna, ima zanimljiv zaplet, od smeha do tuge, dosta sadržajno, nisu samo pesme i laka zabava.
Predstavu čini zanimljivom i dramski sukob između dve drugarice, u koji su upletene i sve druge prijateljice koje čine njihov društveni svet.
Muzička melodrama sadrži mozaik životnih priča pet različitih žena, drame o sreći i ljubavi, prijateljstvu i poverenju, ali i nezadovoljstvu i neostvarenosti, a tokom trajanja programa, stvara se interakcija pet dama sa publikom.
„Toliko je divna energija svih nas na probama, prava bomba, da pobedimo ovu letargiju tokom pandemije. Toliko je sada svuda ograničenja šta se sme pri ulasku u salu, zato mi je posebno drago da će Kombank Dvorana moći da primi publiku u punom kapacitetu. Mnogo smo željni nastupa uživo“, rekla je Zorana Pavić i dodala da je i sama igrala u nekoliko predstava.
Glumica Jelena Đukić, poznata iz telenovele „Igra sudbine“ i filma i mini serije „Vikend sa ćaletom“, podvukla je da prvi put peva u nekoj predstavi, i da je osetila da joj u tome nedostaje iskustva.
„Zato su pevačice kao glumice ovde stvarno sjajne. Sve su veoma darovite i specifične, a pozornica im je prirodno stanište. Veoma lako na sceni mogu biti i glumice i pevačice, kad god žele“, smatra Jelena Đukić.
Sledeći mjuzikl koji se planira takođe u produkciji „Emotion teatra“ sa istim rediteljem jeste „Parče brodvejske noći“ od nove godine, gde takođe igra Ivana Peters, ali i glumci Jelena Gavrilović, Marko Marković, i drugi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.