U trendu

Mjuzikl “Zona Zamfirova” dočekaće 22. februara 50.000-tog gledaoca

BEOGRAD – Pozorišni hit mjuzikl “Zona Zamfirova” prema delu Stevana Sremca, u režiji Kokana Mladenovića, posle kraće pauze će u sredu, 22. februara, ponovo biti na repertoaru i to veče biće proglašen i nagrađen 50.000-ti gledalac te najnagrađivanije predstave Pozorišta na Terazijama.

Od februara, glumačkom ansamblu predstave pridružuju se Tanja Živković (Doka) i Elizabeta Đorevska (Kaliopa), a nakon višegodišnje pauze, Ivana Popović Ilijin ponovo će igrati naslovnu ulogu Zone Zamfirove.

Premijera predstave bila je još 2012. godine, i nakon samo par meseci izvođenja osvojila je 15 nagrada – na festvalu “Sterijino pozorje” u Novom Sadu – sedam, a “Danima komedije” u Jagodini – čak osam priznanja.

Nagrade su dobijali glumci Ivan Bosiljčić i Nebojša Dugalić, reditelj Mladenović za adaptaciju književnog dela, a trijumfovali su i sa najboljom predstavom u celini.

Reditelj i autor adaptacije Kokan Mladenović je svojevremeno govorio da njegova pozorišna verzija tog romana, u formi mjuzikla, nije romantična ljubavna priča, već da u njoj postoji vrlo jasan kastinski sukob dva sveta koji ne smeju da se mešaju, ni da se spajaju.

„Krajem 19. veka južni delovi naše zemlje ulaze u sastav Srbije, a s obzirom na strane investicije, dolaze i prvi tajkuni, prvi prebogati ljudi, i Zona je ćerka upravo jednog od njih – Hadži Zamfira“, istakao je tada Kokan Mladenović.

Autorski tim predstave čine Marko Grubić (kompozitor), Milan Nedeljković (dirigent), Mojca Horvat (koreograf), Tatjana Radišić (kostimograf) i Marija Kalabić (scenograf).

U predstavi igraju: Ivan Bosiljčić/Aleksandar Vučković, Ivana Popović Ilijin/Milena Živanović, Ivana Knežević, Slobodan Stefanović, Miloš Đorđević, Iva Stefanović, Miroljub Turajlija, Milan Antonić, Maja Noveljić, Vladan Savić, Ivan Zablaćanski, Ana Radivojević, Saša Joksimović, Jelena Arsić, kao i balet, hor i orkestar Pozorišta na Terazijama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.