U trendu

Mogorović: Filmski radnici se uželeli kontakta sa publikom

BEOGRAD – Gost nove epizode video serijala „Tanjug Reflektor“ bio je programski direktor Palićkog filmskog festivala Miša Mogorović, koji je govorio zašto je zadovoljan ovogodišnjem izdanjem festivala, kao i o filmovima koje priprema kao producent kao što su „Strahinja Banović“, „Nije loše biti čovek“ i „Đeca Kozare“.

Mogorović je izrazio zadovoljstvo što je Palićki festival, koji se održava od 17. do 23. jula, uspeo da obezbedi gotovo sve željene filmove, kojih ima preko 130 filmova u 12 festivalskih selekcija, i „impozantnu grupu gostiju koja će predstaviti svoje filmove“.

„I filmski radnici su se uželeli kontakata sa publikom, da imaju mogućnosti da predstave svoje filmove, te je ovogodišnje izdanje po gostima jedno od definitivno najboljih izdanja do sada“, istakao je Mogorović.

Prema njegovim rečima, organizatori su ponosni što imaju vrlo referentne filmove koji su obeležili mnoge svetske festivale, iz Venecije, Berlina i Kana.

Mogorović je podsetio da su ovogodišnji dobitnici festivalske nagrade „Aleksandar Lifka“ glumci Aleksandar Berček i Milena Zupančič i nemački reditelj Kristijan Pecold, dok je rumunska producentkinja Ada Solomon dobitnica nagrade „Andergraund spirit“.

Od projekata na kojima trenutno radi kao filmski producent, Mogorović je istakao film „Strahinja Banović“ reditelja Stefana Arsenijevića čija se premijera očekuje u avgustu na festivalu u Karlovim Varima.

„Krajem ove godine premijeru će imati novi film Duška Kovačevića ‘Nije loše biti čovek’, i ima plejadu najboljih naših glumaca“, rekao je Mogorović, koji je za sledeću godinu najavio i „Đecu Kozare“ Lordana Zafranovića.

Prema njegovim očekivanjima, pandemija će doneti veliku promenu u filmskoj produkciji, jer će se definitivno osetiti uticaj striming platformi velikih kompanija kao Netfliks, Ejčbio, Amazon prajm na našem tržištu.

„Možemo biti svedoci bitke za tržiste između Telekoma i Junajted medije na nivou domaćeg gledaoci i siguran sam da će to imati svoju refleksiju i na filmsku scenu“, rekao je Mogorović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.