U trendu

Monodrama „Nenapisana pisma“ na sceni pozorišta „Pinokio“

BEOGRAD, 10. oktobra (tanjug) – Monodrama „Nenapisana pisma“ sa Vanjom Milačić u ulozi Nadežde Petrović biće izvedena 12. oktobra na sceni pozorišta lutaka „Pinokio“ u Beogradu.
Ova monodrama izvedena je premijerno pred čačanskom publikom znak obeležavanja 148. rođendana naše najveće slikarke, Nadežde Petrović, kao jedan je od pratećih programa izložbe „Zlatnom rukom i srebrnim srpom“ Umetničke galerije Nadežda Petrović u Čačku, koja je u saradnji sa Etnografskim muzejem u Beogradu, predstavila zbirku etnografskih predmeta iz Nadeždinog pariskog ateljea.
„Ukazano mi je poverenje i prilika da igram ženu čiju hrabrost i talenat obožavam, ženu koja je vodila tako uzbudljiv život, a sdruge strane, izgovaram iste rečenice danas koje je na?a velika slikarka izgovarala u svoje vreme. Ta činjenica potvrđuje tezu da se položaj umetnika u Srbiji nije promenio od vremena kada je živela i stvarala Nadežda Petrović“ kaže Milačić.
Inspirisana slojevitom ličnošću ove znamenite Srpkinje, njenim emotivnim i umetničkim nedoumicama, položajem umetnika u tadašnjoj Srbiji i ondašnjim političkim previranjima, Milkica Miletić, književnica iz Čačka je oživela lik Nadežde Petrović u svom tekstu Nenapisana pisma, koji je za scenu adaptirala i režirala Nataša Radulović.
Scenografiju je uradila Marija Lukić Shabby Ćic Design iz Čačka, kostim Marta Čkonjević, a originalnu muziku napisala je kompozitorka Ana Krstajić, kreativni ambasador nacionalne platforme Srbija Stvara, dok dizajn potpisuje Ana Krbanjević dizajnerka iz Beograda. Inspicijent predstave je Sanja Mimica.

Predstava je u produkciji Gradskog pozori?ta Čačak i izvršnoj produkciji beogradske kuće FAME Solutions, realizovana uz svesrdnu pomoć Grada Čačka, Umetničke Galerije Nadežda Petrović, Nacionalne platforme Srbija Stvara, kao redovno gostovanje nalazi se na repertoaru scene „Raša Plaović“ Narodnog Pozorišta u Beogradu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar