U trendu

Multimedijalnim spektaklom otvorena prva Nacionalna prestonica kulture

ČAČAK – Na četiri bine postavljene na Gradskom trgu u centru Čačka, uz 350 kvadratnih metara led ekrana i 310 rasvetnih uređaja tačno u 20 časova počeo je nastup preko 100 umetnika, pevača, muzičara, glumaca i igrača, čime je zvanično otvorena prva Nacionalna prestonica kulture, pod sloganom „Čačanska rodna“.

Sam slogan asocira na najpoznatiju sortu šljive proizvedenu u nadaleko čuvenom Institutu za voćarstvo iz Čačka.

Pred nekoliko hiljada okupljenih gledalaca nastupili su Braća Teofilovići, Bilja Krstić, Čegi i Braća bluz bend, Kralj Čačka, Vanja Milačić, Una Đelošević, Vladimir Jocović, Bojan Krivokapić, KUD „Dule Milosavljević Žele”.

Od danas pa do kraja 2023. godine u samom Čačku, ali i njegovoj okolini, biće organizovano 90 programa, 365 različitih događaja, izložbi, filmskih projekcija, pozorišnih predstava, književnih večeri.

U ceo proces biće uključeno 4730 učesnika od kojih je 561 iz inostranstva.

Već u sredu, 22. marta, na istom mestu na kome se odigralo spektakularno otvaranje, nastupiće Riblja Čorba, čiji je frontmen, Bora Đorđević, rođeni Čačanin, ali i počasni građanin svoga rodnog grada.

Za naredni period najavljeni su brojni sadržaji, pa će tako u Čačku nastupiti Van Gog, Aerodrom, Bombaj Štampa, a u septembru i Zdravko Čolić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.