U trendu

Muzički festival Banja Luka Fest: Nemanja Radulović, Nina Badrić i Petar Grašo

BANJA LUKA – Četiri velika koncerta kao četiri muzičke premijere biće održani na trećem izdanju regionalnog muzičkog festivala „Banja Luka Fest 2023“ od 5. do 8. jula na tvrđavi Kastel, u glavnom gradu Republike Srpske, saopštili su organizatori.

Tako će u navedena četiri dana koncerte imati srpska pop pevačica Marija Šerifović, izraelska umetnica Jasmin Levi, svetski i naš violinista Nemanja Radulović, kao i hrvatske pop zvezde Nina Badrić i Petar Grašo, koji će izvesti zajednički program.

Nakon zapaženog uspeha drugog izdanja festivala 2022. koji je zatvoren velikim koncertom Zdravka Čolića sa simfonijskim orkestrom, organizatori i za ovu godinu najavljuju atraktivne muzičke događaje sa različitim žanrovima, kao i do sada.

U jedinstvenom ambijentu tvrđave Kastel i pozornice pod otvorenim nebom, festival će 5. jula otvoriti Marija Šerifović, koja će premijerno nastupiti sa simfonijskim orkestrom, čime će započeti produženi vikend muzičkih nastupa poznatih imena iz inostranstva i regiona.

Internacionalni karakter i pažljivo birani program uspeva da iznenadi publiku i odgovori na njena očekivanja, čime je Banja Luka Fest stigao na mapu najuspešnijih mladih festivala u Evropi.

Ove godine, kako najavljuju selektori, poseban pečat na festival ostaviće izraelska pevačica i tekstopisac Jasmin Levi, koja svojim raskošnim glasom i tekstovima na ladino jeziku, odnosno jevrejsko-španskom, osvaja publiku već na prvo slušanje.

Nakon mnogih koncerata širom planete u najvećim svetskim metropolama, čuvena pevačica nastupiće prvi put na Balkanu na velikoj festivalskoj sceni na otvorenom upravo na trećoj ediciji Banja Luka Festa.

Numere “Una Noće Mas”, “La Alegria”, “Me Voy”, neke su od kompozicija kojima će Jasmin obojiti noć 6. jula, druge večeri festivala.

Treće večeri u Banja Luci će nastupiti virtuoz Nemanja Radulović, svetski priznati umetnik na violini, koji će nastupati sa svojim orkestrom “Double Sens” od 20 muzičara iz Srbije i Francuske.

Prvi put publika u Bosni i Hercegovini imaće priliku da jedinstvenu energiju uvek raspolooženog i nasmejanog Nemanje Radulovića i njegov avanturistički program čuje i doživi uživo, u samom srcu najstarijeg istorijskog spomenika i jednog od najlepših delova Banja Luke.

Radulović i sastav “Double Sens” krajem oktobra 2022. imali su izvanredan rasprodat koncert u velikoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu kao promociju svog albuma “Roots” (Koreni).

Violinista koji odavno živi u Francuskoj (Parizu) često dolazi u Beograd i redovno unapred uspeva da rasproda svoje koncerte na Kolarcu u čitavim serijama.

Kraj trećeg izdanja festivala obeležiće „Veče za ljubav“ kao posebno, dvostruko umetničko veče za sve ljubitelje dobre muzike i snažnih vokala.

Tada će zajedno nastupiti pop muzičari Nina Badrić i Petar Grašo, koji će uz svoje dobro poznate hitove obradovati publiku izvođenjem pesama Olivera Dragojevića i grupe “Magazin”, od kojih će pojedine po prvi put izvesti i u duetima.

Nina Badrić je nedavno za Dan zaljubljenih 14. februara rasprodala Mts Dvoranu u Beogradu, kao i više puta klubove BitefArtCafe na Kalemegdanu i Paliluli tokom 2020. i 2021. godine, dok je Petar Grašo krajem 2022. imao veliki samostalan koncert u Štark Areni.

Banja Luka Fest je već prepoznatljiv kao festival sa visokim produkcijskim standardima, elegancijom i glamurom.

Uz crveni tepih sa zvezdama iz celog regiona, i jedinstvenu sedeću platformu koja omogućava specifičan užitak slušanja koncerata na otvorenom.

Tvrđava Kastel će od 5. do 8. jula zablistati u punom sjaju i ponuditi publici koncerte koji će se pamtiti, poručuju iz direkcije Banja Luka Festa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.