U trendu

Na aukciji zgrada sa Benksijevom „Devojčicom na ljuljašci“

LOS ANĐELES – Zgrada sa muralom „Devojčica na ljuljašci“ Benksija, jednog od najprepoznatljivijih umetnika grafita i murala širom sveta, procenjuje se na više od 16 miliona dolara na aukciju koja je najavljena za oktobar.

Vlasnici zgrade Tarina Tarantino i Alfonsko Kampos planiraju da prodaju zgradu, čiji su vlasnici od 2007. godine, a koja se smatra istorijskim obeležjem, uzimajući u obzir da je sagrađena davne 1914. godine, a da se više puta pojavila u kultim scenama u nemom filmu iz 1923. godine „Safety Last“, preneo je Si-En-En.

Naime, 2010. godine britanski ulični umetnik Benski posetio je Los Anđeles prilikom premijere dokumentarnog filma „Exit Through the Gift Shop“, kada je „ostavio“ vizuelni poklon svojim obožavaocima – mural „Devojčica na ljuljašci“.

Nakon što je objavljeno da se prodaje zgrada na kojoj se nalazi ovaj mural, poštovaoci ovog umetnika izneli su zabrinutost šta će se desiti sa ovim muralom, te kako se može proceniti njegova vrednost, uzimajući u obzir da su vlasnici procenjenu cenu nekretnine odredili bez uključivanja murala.

Stučnjaci za pitanja nekretnina i procenu vrednosti umetničkih tvorevima procenjuju vrednost murala na 10 miliona dolara, što sa procenjenom vrednosti nekretnine iznosi približno 30 miliona dolara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar