U trendu

Na Festu klasici koji su obeležili istoriju festivala

BEOGRAD – Na predstojećem, 49. izdanju Međunarodnog filmskog festivala – Fest koji će biti održan od 2. do 11. aprila, jedna od programskih celina biće posvećena kultnim filmovima koji su obeležili prethodne edicije festivala, najavili su organizatori.

U okviru selekcije „FEST-ovih 50“, u velikoj dvorani Sava Centra biće prikazano devet ostvarenja: „Odiseja u svemiru“ Stenlija Kjubrika, „Limeni Doboš“ Folkera Šlendorfa, „Smrt u Veneciji“ Lukina Viskontija, „Zmijsko Jaje“ Ingmara Bergmana, „Ponoćni kauboj“ Džona Šlezingera, „Andrej Rubljov“ Andreja Tarkovskog, „Tristana“ Luisa Bunjuela, „Borsalino“ Žaka Dereja i „Beti Blu“ Žan Žaka Benea.

Međunarodni filmski festival – FEST se ove godine održava pod sloganom „Povratak u budućnost“, sa namerom da kao najveća i nadaleko poznata filmska manifestacija u zemlji i regionu, doprinese ponovnom oživljavanju bioskopskih platna i povratku filmske publike u bioskope.

Organizator je Centar beogradskih festivala (CEBEF), pod pokroviteljstvom Grada Beograda i uz podršku Ministarstva kulture i informisanja.

FEST će ove godine biti održan uz poštovanje svih mera Vlade Republike Srbije i Kriznog Štaba za suzbijanje zarazne bolesti Covid-19.

Organizacionom timu festivala je prioritet zdravlje i bezbednost kako publike, tako i gostiju i festivalskog tima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.