U trendu

Na „Viminacijum festu“ sutra „Hasanaginica“

POŽAREVAC – Na „Viminacijum festu“ sutra će biti izvedena „Hasanaginica“ LJubomira Simovića, u izvođenju Novosadskog pozorišta/Ujvideki sinhaza, kao peta i poslednja predstava u takmičarskom delu festivala.

„Hasanaginica“, u režiji Andraša Urbana, biće izvedena u 20 sati u Amfitetru Arheološskom parka.

Kako je primetio selektor Mihajlo Nestorović, prvog ambijentalnog festivala na arheološkom lokalitetu koji će se zatvoriti u nedelju uručivanjem nagrada „Zlatne fibule“ za najbolju predstavu i najboljeg glumca ili glumicu festivala, „ova predstava se ističe sjajnom glumom Marte Beneš koja igra Hasanaginicu“.

Nestorović je istakao da je Urban „imao hrabrosti da glavnu ulogu poveri mladoj glumici koja svojom sugestivnošću talentom i lepotom pleni do kraja bez i kalkulisanja, je odigrala složen, kompleksan lik“.

„Oni koji ne poznaju rad Andraša Urbana i ko nije gledao njegove predstave biće zatečeni načinom na koji on tretira problematiku datog u komadu“ kazao je selektor Nestorović.

On je dodao da je u pitanju izrazito muzička predstava obogaćena muzikom Irene Popović Dragović poput pank koncerta i ostavlja snažan utisak na gledaoca.

U glumačkoj ekipi su pored Marte Beneš, Daniejl Husta kao Hasanaga, Arpad Mesaroš kao Pintorović Livia Banka kao Pintorovićeva majka.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.