U trendu

Nadbiskup Velbi: Megan i Hari nisu imali tajno venčanje

LONDON – Megan i Hari nisu imali tajno venčanje pre javne ceremonije, rekao je nadbiskup Kanterberija DŽastin Velbi.

„Zakonsko venčanje bilo je u subotu. Potpisao sam venčani list“, rekao je nadbiskup za italijanski list „Republika“ u vezi sa tvrdnjama vojvotkinje od Saseksa da se zapravo venčala tri dana pre kraljevskog vencanja.

Tokom intervjua sa Oprom Vinfri, Megan je rekla da su ona i princ Hari imali tajnu ceremoniju venčanja koju je vodio DŽastin Velbi u njihovom dvorištu i da niko nije znao da je par razmenio lične zavete uoči službenog dana vencanja u Vindzoru 19. maja 2018. godine.

Nadbiskup Velbi je u intervjuu rekao da je zakonsko venčanje bilo u subotu, ali je dodao da „neće reći šta se dogodilo na bilo kojim drugim sastancima“.

„Ako neko od vas ikada razgovara sa sveštenikom, očekujete da se taj razgovor održi u tajnosti. Nije važno s kim razgovaram. Imao sam niz privatnih i crkvenih sastanaka sa vojvodom i vojvotkinjom pre venčanja“, rekao je nadbiskup.

Prema njegovim rečima, zakonsko venčanje je bilo u subotu, kada je, kako kaže, potpisao venčani list.

„To je pravni dokument, i počinio bih teško krivično delo da sam ga potpisao znajući da je lažan. Ono što pretpostavljam da su uradili bilo je razmenjivanje nekih jednostavnih zaveta koje su mozda sami napisali, a što je moderno“, rekao je nadbiskup.

Bivši glavni službenik u svešteničkoj kancelariji Stiven Borton rekao je da misli da su Hari i Megan pred nadbiskupom razmenili zavete koje su pisali na sastanku koje su imali pred venčanje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar