U trendu

Najnoviji filmovi od sutra u bioskopima po Srbiji

BEOGRAD – Bioskopski repertoar u Srbiji biće od sutra bogat za tri nova filma – francuski triler “Noćna smena”, češka melodrama “Previše lično” i švedski animirani klasik “Bezrepi Pele”, najavili su iz lanca bioskopa Cineplexx, u čijim dvoranama će se ti naslovi takođe prikazivati.

Osim toga, 10. februara je zakazana premijera novog domaćeg filma “Jedini izlaz” Darka Nikolića, koja će se održati u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center na Novom Beogradu, uz prisustvo glumačke i autorske ekipe.

Krimi drama ,,Noćna smena” francuske rediteljke En Fonten (distribucija MegaCom film) odigrava se tokom jedne noći u napetom vremenskom tesnacu koji čeka glavne junake – policajce Viržini, Erik i Aristid.

Oni su dobili neobičan zadatak da na aerodrom odvezu migranta i na putu ka tamo, Viržini otkriva da će čovek, koga odvode, biti osuđen na smrt ako se vrati u svoju zemlju.
Suočena s nepodnošljivom dilemom, ona počinje da preispituje zajedničku misiju i tako će policijski trio imati samo jednu noć da odluči o sudbini ovog čoveka.
Film je prikazan u okviru Gala programa Berlinskog festivala 2020. i predstavlja adaptaciju romana mladog francuskog pisca Igoa Borisa iz 2016. godine.
Uloge tumače Virdžinija Efira, poznata iz filmova “Sibil” i “Zbogom Moroni”, Omar Sij, junak naslova “Nedodirljivi”, i američko-iranski glumac Pejmon Maodi, slavan iz iranskog ostvarenja “Razvod”, koji je 2011. godine dobio Oskara za najbolji strani film.
Češka melodrama ,,Previše lično” Marte Ferencove (distributer Taramount film) govori o tri žene, tri oblika ljubavi i tri priče o radosti i bolu, sreći i tugi.
Simona obnavlja svoj život nakon što se razvede i njen sin odluči da živi s ocem.
Natalija ljubav nalazi u udovcu sa ćerkom i predanom bakom.
Eva, iako penzionerka, saznaje da njena ljubav uključuje i onu partnersku, a ne samo ljubav prema unuci.
Prema bestseler romanu Evite Tvardzik Urbaníkove, film prikazuje emotivnu životnu priču predstavljenu na duhovit i iskren način o tri žene koje spaja prijateljstvo, muškarac i petogodišnja devojčica.

U toj romantičnoj komediji – melodrami igraju srpski glumci Predrag Miki Manojlović i Branislav Bane Trifunović, kao i kolega iz Hrvatske Janko Popović Volarić, kojeg će publika gledati u spomenutom domaćem filmu “Jedini izlaz”.
Ostale role igraju češki i slovački glumci – Eliška Balzerová, Tatijana Dikova, Petra Hžrebíčkov, Luboš Kostelni i Marijan Mitaš.

I za one najmlađe stiže ,,Bezrepi Pele” – švedski crtani film o razmaženom mačetu koje je izgubilo rep i oluja ga povede u jednu avanturu u veoma čudan grad.

Međutim, nije uvek lako biti nova mačka u gradu, posebno kad nemaju svi dobre namere, i ubrzo Pele silno želi da se vrati kuc?i.

Psihološki triler „Jedini izlaz“ posle premijere 10. februara kreće u redovnu distribuciju svuda po Srbiji, a nakon prikazivanja na velikom platnu, preseliće se na mali ekran u vidu serije od 10 epizoda.

Glumačka ekipa je sledeća: Anđelka Prpić, Ljubomir Bandović, Danica Maksimović, Milan Čučilović, Nikola Ristanovski, Milena Predić, Janko Popović Volarić, Toni Mihajlovski, Sonja Kolačarić, Jovo Maksić, Boris Komnenić, Andrija Bošković, Radoslav Milenković, Vladimir Aleksić, Klara Hrvanović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar