U trendu

Nagrade glumcima Ninkoviću, Ćurčić i Muriću u Nišu

NIŠ – Nagradu „Carica Teodora“ za najbolju žensku ulogu dobila je Danica Ćurčić, a „Cara Konstantina“ za najbolju mušku ulogu Slobodan Boda Ninković sinoć na završetku Filmskih susreta u Nišu.

Na svečanosti na ispunjenoj Letnjoj pozornici Niške tvrđave, „Gran-pri „Naisa“ za najbolje glumačko ostvarenje pripao je Denisu Muriću za ulogu u filmu „Zlatni dečko“ reditelja Ognjena Jankovića.

Odsutan zbog snimanja serije Murić je u video poruci rekao da mu je „Gran pri“ velika motivacija i podstrek, kao i da se nada da će kroz dalji rad uspeti da opravda priznanje dobijeno na 57. Filmskim susretima.

Odsutna je na svečanosti bila i Danica Ćurčić, koja je „Caricu Teodoru“ osvojila za film „Mrak“ reditelja Dušana Milića, a primajući „Cara Konstantina“ Boda Ninković je nagradu posvetio čitavoj ekipi filma „Komedija na tri sprata“ rediteljke Sandre Mitrović.

„Pošto je u pitanju „Car Konstantin“, i ovo je divna tvrđava, lično ću je odneti u Smederevsku tvrđavu, u moj rodni grad, da poseti Đurđa Brankovića. Družiće se“, rekao je Ninković. Povelja za izuzetnu žensku ulogu pripala je Aleksandri Balmazović za „Usekovanje“, koja je nagradu posvetila „svim hrabrim ljudima koji žive sa opakom bolešću koja se zove rak“, kao i lekarima koji im pomažu.

Petar Strugar je osvojio Povelju za izuzetnu mušku ulogu za film „Zlatni dečko“ reditelja Ognjena Jankovića.

Nagradu za žensku epizodnu ulogu osvojila je Anita Ognjanović za „Usekovanje“ reditelja Siniše Cvetića, a za mušku Aleksandar Đurica u „Herojima radničke klase“ Miloša Pušića.

Nagradu za debitantsku ulogu dobio je Stefan Beronja za „Heroja radničke klase“.

Specijalno priznanje žirija dobio je Pavle Mensur za film „Usekovanje“, dok je nagradu za stranog glumca dobila Ksenija Marinković iz Hrvatske za „Nebesa“ Srđana Dragojevića.

Članovi festivalskog žirija bili su Petar Božović, Dušan Premović i Branka Zorić Vasović.

Posebnu nagrada „Milorad Mandić Manda“ za najbolju komičnu ulogu 57. Filmskih susreta pripala je Olgi Odanović koja je rekla da je Manda bio njena „radost, kolega, prijatelj“.

Primajući nagradu, Odanović je u emotivnom govoru dodala da joj je bila velika čast da sa Mandićem (1961-2016) deli pozorišnu scenu i „hiljade kadrova u seriji „Selo gori…“

„Bio je veliko srce, moja velika duša. Prerano si mi otišao sa one strane duge. Hvala ti Maki na svemu, što si nas naučio i što si ostavio iza sebe. Veruj da to čuvamo najbolje što umemo „, rekla je Odanović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.