U trendu

Nagrađivani film „Još jedna tura“ u Kombank dvorani

BEOGRAD – Film dansko-švedske koprodukcije „Još jedna tura“ dobitnik Bafta nagrade za najbolji film van engleskog govornog područja, naći će se ekskluzivno na repertoaru Kombank Dvorane od 15. do 25. aprila, najavili su distributeri

Tokom 10 dana prikazivanja, ljubitelji evropskog filma će ovo ostvarenje moći da pogledaju u tri termina, u 15, 17.20 i 19.40 časova.

„Još jedna tura“ je nagrađen i sa nekoliko priznanja Evropske filmske akademije u Berlinu, kao što je priznanje za najbolji evropski film, dok je reditelj Tomas Vintenberg proglašen najboljim evropskim rediteljem za rad na ovom ostvarenju, a ruku mu je istovremeno dopala i nagrada za najbolji scenario.

Komedija sa elementima drame koja je trenutno nominovana u dve kategorije za nagradu Oskar – za najboljeg reditelja i najbolji film van engleskog govornog područja, opisuje život četiri prijatelja koji rade kao profesori u srednjoj školi.

Oni istovremeno pokušavaju da poboljšaju svoj život time što eksperimentišu konstantnim održavanjem nivoa alkohola u krvi.

Uloge za ovaj film poverene su Madsu Mikelsenu koji je nosilac „evropskog Oskara“ za najboljeg glumca Evropske filmske akademije u Berlinu, kao i Tomasu Bo Larsenu i Magnusu Milangu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar