U trendu

Nakon Rusije, „Hotel Beograd“ premijerno u Centru Sava

BEOGRAD – Nakon uspešne premijere u Moskvi, film „Hotel Beograd“ biće premijerno prikazan sutra u beogradskom Centru „Sava“.

U režiji Konstantina Stackog, film rusko-srpske produkcije predstavlja nastavak popularnih ruskih TV serija „Kuhinja“ i „Hotel Eleon“, a glavne uloge tumače Miloš Biković i Dijana Požarska.

Kako su objasnili Biković i Miodrag Radonjić, inače i producenti na ovom projektu, oni su želeli da ponude nešto novo na ruskom tržištu, da naprave nastavak popularne franšize koji bi se dešavao u Beogradu i Srbiji kako bi mnogobrojne fanove Daše i Pavla upoznali sa srpskom kulturom i promovisali Srbiju kao destinaciju.

„Kada sam igrao u ‘Hotelu Eleon’ video sam da Rusi veoma lepo reaguju na Pavlove priče o Srbiji, stereotipe i poslovice, te sam želeo da ih dovedem ovde i pokažem im sve što naš grad i zemlja imaju da ponude“, kazao je Biković.

On je zahvalio Gradu na pomoći, kao i Telekomu koji je bio partner na projektu, a iz te saradnje proistekla je i mini serija od tri epizode koja će se emitovati na Superstar kanalu na jesen.

Radonjić je istakao da je srećan što je u pitanju romantična komedija, jer taj žanr nije čest u poslednje vreme u srpskom kinematografiji, o naveo da smatra da će publici doneti „talas vedrine i optimizma.“

Biković je istakao da mnogi potcenjuju komadiju kao žanr, jer smatraju da je teže glumiti u drami ili trileru.

„Mislim da je mogućnost da se sami sebi nasmejete duhovna snaga. To je mogućnost da se izdignete iznad sebe i ta životna snaga je presudna, bez nje život je tužan“, dodao je glumac.

Bikovićevog dedu tumači Srđan Žika Todorović, a baku Jelisaveta Seka Sablić. Žika je priznao da je bio iznenađen što u svojim godinama već tumači lik dede, ali je prihvatio ponudu svojih kolega jer mu se dopala njihova ideja.

„Pored svih sjajnih glumaca u penziji, oni mene našli, no ipak sam prihvatio. Odgledao sam prvi put film i veoma mi se dopao, ali nisam baš zadovoljan svojom ulogom, morao sam ozbiljnije da priđem tom liku. No, biću zadovoljan, ako se nekome dopadne“, kazao je Todorović.

Dodao je da mu je bila čast da mu suprugu igra velika Seka Sablić, jer je ona deo „ateljeovske ekipe koju mnogo poštuje.“

„Igrali su zajedno moj (otac) Bora, Seka i mnogi drugi. Mislim da bi Bori danas bilo veoma drago da nas je video“, kazao je glumac.

Ruski reditelj Stacki kazao je da je presrećan što je imao priliku da prikaže u svom filmu lepote Srbije.

„Prvi put sam bio u vašoj zemlji na prvom Kustendorfu kao student. Radeći na ovom filmu, zaljubio sam se u Srbiju. Ne kažu džabe da smo bratski narod, reagujemo slično na iste stvari, smejemo se zajedno… Prijatno sam iznenađen vašim glumcima, u Rusiji kažu da tanano osećaju i glume“, kazao je reditelj.

Ruska glumica Požarska priznala je da je oduševljena što je snimala u Beogradu i da jedva čeka da joj se pruži prilika da se vrati.

„Zaljubila sam se u vašu zemlju. Biti srpska snajka je neponovljiv utisak. Smejem se i dalje, kao što vidite. Nakon što odgledaju film, Ruskinje će poželeti da dođu i udaju se za Srbe kako bi imale ovako neobične svadbe“, našalila se glumica.

U ime Grada govorio je Dragomir Petronijević, koji je zahvalio Bikoviću i ruskim autorima na filmu koji predstavlja Beograd kakav jeste – magični grad na ušću dve reke, pun ljubavi, smeha…

Vlada Lučić iz Telekoma Srbija istakao je da je „Hotel Beograd“ bio prvi projekat koji su podržali produkcijski.

„Zadovoljni smo što nas i u Rusiji promovišu kao ozbiljnu produkcijsku kuću koja zna da podrži kvalitetne projekte, što nam i jeste cilj“, kazao je Lučić.

U „Hotelu Beograd“ uloge tumače i Jelisaveta Orašanin, Ljubomir Bandović, Boris Dergačev…

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar