U trendu

Narodno pozorište: Arsić je uvek bio veran svom teatru

BEOGRAD – Narodno pozorište u Beogradu oprostilo se od svog člana glumca Tihomira Arsića navodeći da je uvek bio veransvom teatru.

U saopštenju koje je dostavljeno medijima nacionalni teatar podseća da je Arsić skrenuo pažnju na sebe 1981. godine kada je u Narodnom pozorištu odigrao ulogu Romea u Šekspirovoj drami -Romeo i Julija“, a u režiji Steve Žigona.

„Od 1984. godine postao je stalni član glumačkog ansambla. Uvek je bio veran svom pozorištu, koje je neizmerno voleo i u kome je odigrao više značajnih uloga u klasičnim i savremenim komadima.Svakako najvažnija pozorišna uloga, za koju je i sam govorio da mu je najdraža i najbolja koju je odigrao je Rogožin u „Idiotu“ Fjodora Mihajloviča Dostojevskog, u režiji Steve Žigona“, navodi se u saopštenju.

Za maestralno tumačenje Rogožina, kolekciji brojih priznanja koje je dobio tokom karijere, Arsić je pridružio i dve najznačajnije nagrade koje je osvojio upravo ulogom „Zlatnog viteza“ u Moskvi i Nagradu „Raša Plaović“ za najbolje glumačko ostvarenje.

Kada je reč o Arsićevom angažmanu u Narodnom pozorištu, svakako se izdvaja i nastup u kultnoj predstavi „Solunci govore“ po tekstu Antonija Đurića i u režiji Cisane Murusidze.

Arsića će publika pamtiti i po monodrami „Tako je govorio Broz“, sa kojom je početkom devedesetih godina prošlog veka nastupao širom nekadašnje Jugoslavije odigravši je više od 300 puta.

Veoma zapažene uloge odigrao je i na filmu i televiziji.

Debitovao je u filmu „Sinovi“ Slavoljuba Stefanovića Ravasija 1975. godine, a zatim su usledili upečatljive uloge u filmovima „Dečko koji obećava“, „Igmanski marš“ , „Veliki transport“ , „Pejzaži u magli“, „Lager Niš“, „Balkan ekspres“, „Boj na Kosovu“…

Za sobom ostavio ćerke Milicu, Lenku i Veru, sina Arsenija i unuku Nou.

Komemoracija Tihomiru Arsiću biće održana kada se za to steknu epidemiološki uslovi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.