U trendu

Naš film „Da li ste videli ovu zenu“ premijerno u Veneciji

VENECIJA – Svetska premijera filma „Da li ste videli ovu ženu“, reditelja Matije Glušanovića i Dušana Zorića, biće održana danas kao deo programa 79. Venecijanskog festivala, u selekciji „Nedelja kritike“, stto su autori, u nedavnom gostovanju u video serijalu Tanjugovog Reflektora, naveli kao „veliku potvrdu i podstrek za dalji rad“.

Reditelji su istakli da ovaj film predstavlja rezultat zajedničkog rada u trajanju od pet godina, koji su oni započeli još kao studenti treće godine, nakon čega je nastupio periodični rad na njegovom ostvarenju.

Zorić je za Tanjug istakao da su se kao autori nadali da će film proći dobro, ali da je premijera na Venecijanskom filmskom festivalu prevazišla sva očekivanja.

Prema rečima autora, „Da li ste videli ovu ženu“ govori o tri života jedne srednovečne žene koja na različite načine pokušava da „iskoči iz svoje kože i promeni tok života“.

U glavnoj ulozi ovog ostvarenja našla se Ksenija Marinković, koju su reditelji izabrali nakon što su čuli njenu izjavu da naša filmska scena nema dovoljno ženskih junakinja, tokom FEST-a 2017.

Pored ove glumice, glumačku ekipi čine i Boris Isaković, Jasna Đuričić, Goran Bogdan, Olga Odanović i drugi.

Film će se večeras premijerno prikazati u okviru „Nedelja kritike“, pored sedam ostvarenja, čime je u trci za prestižnu nagradu Zlatnog lava za najbolji debitanski film.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar