U trendu

Nastavak ciklusa “Muzikom kroz muzej” 23. decembra

BEOGRAD – Serijal onlajn koncerata “Muzikom kroz muzej” u Istorijskom muzeju Srbije u Beogradu nastaviće se 23. decembra od 19 časova nastupom saksofoniste Milana Savića uz klavirsku pratnju finskog pijaniste Ukija Ovaskainena.

Projekat besplatnog muzičkog onlajn programa u ovom muzeju nastao je u saradnji sa umetničkim udruženjem„UNICA ART” putem realizacije klasične i popularne muzike koja se emituje na YouTube kanalu i Facebook stranici Istorijskog muzeja Srbije.

Na programu će biti dela kompozitora Ante Grgina, Aleksandra Glazunova i Pedra Ituralde, a specifičnost ovog koncerta, kao i narednih planiranih u januaru naredne godine sa drugim muzičarima jeste i izvođenje po jedne numere iznenađenja od srpskih kompozitora iz muzičke arhivske građe Muzeja.

Javnost će biti obaveštena o terminima, izvođačima i programima narednih koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

Zbog aktuelne epidemiološke situacije, Istorijski muzej Srbije će u narednom periodu aktivnosti prevashodno usmeriti na organizovanje besplatnih onlajn sadržaja kao što su koncerti, predavanja i virtuelne ture kroz izložbe.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.